6 Gratis StackExchange Alternativ som fungerar

Frågor och svar forum är mycket som cupcakes. De kommer i olika smaker med olika toppings, men de är alla i princip samma sak. Stackexchange var först att bli stor och skapa sitt eget nätverk, men de erbjuder inte längre en prenumerationstjänst eller låter dig licensiera sin programvara för att slänga din egen Q & A-webbplats. Så om du är intresserad av att vara värd för din egen gratis Q & A-webbplats, så är de de 6 bästa gratis plattformarna som finns idag.

(Listas i ingen särskild ordning)

1. Shapado

Shapado är en öppen källkod Q & A webbplats som körs på Mongo och Ruby. Utvecklingslaget verkar aktivt, och de erbjuder gratis hosting på sina underdomäner. För närvarande är tjänsten fri men det verkar som att det kommer att bli monetiserat i framtiden. Shapado försöker efterlikna stackutbytes nätverksförmåga. Stöder federerad inloggning.

2. OSQA

OSQA är öppen källkod och körs på Django. Av alla öppna källor och fria alternativ är OSQA den mest polerade. Det är också en gratis kopia av företagets Q & A CMS QATO. Funktioner Open ID och federated login.

3. Lampa CMS

Lamp CMS är öppen källkod och körs på MongoDB och PHP. Medan det inte skiljer sig mycket från paketet, ger Lamp CMS ett unikt fokus på social nätverksintegration.

4. Coordino

Coordino är öppen källkod och körs på PHP och MySQL. Den packar färre funktioner än den andra och erbjuder inte öppna ID eller federerade inloggningar, men har den unika aspekten att tillåta användare att posta anonymt. Ett annat plus är att Coordino är en av de enklaste Q & A-plattformarna att installera på din egen server. En ny version beror på en gång i mars 2012 som ryktas för att förbättra den här Q & A-motorn väldigt mycket.

5. Askbot

Askbot är öppen källkod och körs på Python och Django. Det ligner mycket på OSQA och delar till och med en del av samma kod. Askbot erbjuder en gratis test för värd, och betalt värd efterord. Liksom de andra kan den också installeras gratis på din egen server.

6. Q & A WordPress Plugin

Om du kör din egen WordPress-webbplats och vill ha en död enkel Q & A-lösning, använd bara det här plugin. Det kräver att WordPress körs och integreras direkt med din webbplats.

Har du provat någon av ovanstående Frågor och svar motorer för din webbplats? Vilken tycker du om bäst? Rösta dina åsikter i kommentarfältet nedan!