Antivirusundersökning: Vad du sa

Förra veckan frågade vi vilken antivirusprogram du använder på ditt Windows-system. Här är resultatet av undersökningen och vad du sa.

Microsoft Security Essentials tog ett häpnadsväckande led med över 40% av läsarens röster. Nästa runner-up var "Other" och i kommentarerna tog Avast kakan följt av Comodo. Några andra nämnde var Avira, Trend Micro, Vipre, Malwarebytes och Bitdefender. När det gäller resten av de officiella resultaten, kolla in dem i bilden nedan.

Sammantaget ser det ut att de flesta utnyttjade de tillgängliga antivirusprogrammen. Microsoft Security Essentials tog sannolikt ledningen eftersom det är gratis, effektivt och reklamfritt. Av de som använde Norton hade det nya 360-programmet stora rekommendationer. Den övergripande slutsatsen från denna undersökning är att det inte är nödvändigt att betala för antivirus för hemmabruk, men det är en bra idé att få det.

Vad du sa

Här är ett urval av några kommentarer du lämnade.

Ant Pruitt : "När jag bygger datorer installerar jag Comodos paket. Jag litar på dem eftersom vi får våra certs från dem. Och ännu bättre är paketet gratis. "

Ziggy : "Microsoft Security Essentials för min bärbara dator - det är en av de få freebies som inte saktar ner datorn. Tidigare använd Kaspersky betald version, men det tog en tung avgift på prestanda.

Som tillägg till MSE använder jag MalwareBytes Free, SuperAntiSpyware Free och Microsofts msert. Spybot bärbar är också en del av mitt cache, men alla används sällan. Vill du se en liknande undersökning för vad läsare använder som brandvägg "

Jamie Cheslo: "Vi använder Avast Pro i vårt hushåll. Den har alla klockor och visselpipor, inklusive Sandbox som är riktigt coolt, och det är definitivt inte en systemresurshöna.
Högt rekommenderad! Hoppas det här hjälper."

Ross : "Jag använder Norton Security Suite eftersom det är gratis med min Comcast-tjänst (business class, så det tillåter mig upp till 25 maskiner på licensen). Jag är fast övertygad om att det viktigaste du kan göra som en Windows-användare är att ha säkerhetsprogramvara i första hand och att hålla den uppdaterad religiöst. Varje produkt du använder kommer att ha några hål, så att du alltid är medveten om vad du gör och var du går är lika viktig som att ha bra säkerhetsprogramvara. "

Tack till alla som deltog i omröstningen och lämnade fantastiska kommentarer! Håll dig igång nästa vecka för en annan groovy reader poll, och dagliga tips, nyheter och handledning på allt tech.