Chromecast Tip: Starta om eller återställ till fabriksinställningar

Det fanns några fina nyheter om Google Chromecast som kom ut ur Google I / O i år. Du kommer snart att kunna spegla din Android-enhet till storskärmen, kasta utan WiFi och anpassa skärmsläckaren och mycket mer.

Dessa nya funktioner sägs komma under de närmaste veckorna. Men tills de faktiskt rullas ut, och även efter det att de gör det här, tittar du på några felsökningstips som du kan använda som du kanske är medveten om - omstartar eller återställer din Chromecast till fabriksinställningar.

Starta om Chromecast från App

Den andra dagen hade jag problem med att ansluta till min Chromecast med min favoritapp för strömmande lokala videoklipp till den, Videostream Premium, och andra appar från min Nexus 7. Det höll fortfarande på att Chromecast inte kände igen.

Jag återställde den till HDMI-porten på baksidan av min A / V-mottagare och försökte cykla kraft ... ingenting fungerade ... det var fortfarande oigenkänt ... även av min TV - jag fick precis meddelandet "nej signal".

Då kom jag ihåg att Chromecast-appen på min Nexus 7 kan hjälpa till. Om du har en liknande situation, starta Chromecast-appen från din Android- eller iOS-enhet och vänta tills den hittar din Chromecast.

Sedan väljer du Reboot Chromecast från Inställningar. Eller om det inte fungerar väljer du Factory Reset Chromecast.

I mitt fall fungerade bara omstart av det från appen, och det fungerar nu lika bra som någonsin. Varför det fungerade på det sättet och inte efter att det fysiskt tagits ur kontakten och pluggar in det, vet jag inte. Men ibland med tech behöver du använda "gnugga huvudet och klappa din mage".

Fysiskt återställ Chromecast

Om du är bortom den punkt där din smartphone eller surfplatta inte ser din Chromecast, kan du fysiskt återställa den. Allt som tar håller ner den fysiska knappen som ligger bredvid micro USB-porten i 25 sekunder eller tills det sola ljuset börjar blinka.

Hämta Chromecast-appen för Android

Hämta Chromecast-appen för iOS