Alien Skin Eye Candy 7 Photoshop Plugin Review

Eye Candy 7, vad man ska säga om det här pluginet. Medan vissa delar av det jag älskar, leder andra delar av mig till tårar av förtvivlan. Vid $ 199 för en enda licens är den här Photoshop-tillägget allt annat än billigt. Av alla Alien Skin-plugins känns jag som Eye Candy 7 är ett slags oddball ut. I stället för att fokusera på det övergripande fotot, är de flesta filtren som finns i det här paketet objektbaserade. Detta kan vara fallet eftersom det här pluginet har funnits längst, tror jag att den första genversionen av den var populär på 90-talet.

Eye Candy 7 är som en spårblandning av jumbled funktioner. Filtrer sträcker sig från användbara och komplexa, till överflödiga dubbletter av vad som kan göras med att enkelt göras med de grundläggande blandningsalternativen för Photoshop. Men det finns definitivt mycket att se om vad det här pluginet har att erbjuda. Det finns totalt 32 filtertyper, och inom var och en finns dussintals förinställningar och inställningar som erbjuder en mängd olika anpassningar. Jag kunde bokstavligen spendera timmar anpassade varje filter innan du slog ut alla anpassningar. Till toppen av detta genereras varje filter baserat på en slumpmässig frömall och det finns tusentals möjliga frön att återställa den till.

Som nämnts är detta plugin huvudsakligen inriktat på objekt. Även om det finns några filter som specifikt kräver att en fullständig källbild ska vara användbar, så täcker jag båda så bra som möjligt snabbt. I stället för att prata hela dagen om vad varje filter gör har jag försökt att kompilera ett framstående exempel på vad som kan göras med en enkel textform och de flesta filtren som finns i plugin. Förbered dig, det här är en lång lista med exempel.

exempel

Erfarenheten

Som andra Alien Skin plugins är Eye Candy 7 gränssnittet mycket intuitivt och lätt att använda. Alla inställningar påminner om vad du hittar i de grundläggande Photoshop-menyerna. Filter finns till vänster, inställningarna för filtren finns till höger. Nederst till vänster finns ett mindre "originalbild" -fönster. I mitten finns några visningskontroller.

Prestanda på denna sak rökning snabbt. Jag tycker att det är en av de viktigaste höjdpunkterna i denna plugin som billigare konkurrenter inte kan få kanten på. Den enda delen där jag märkte lag är när du faktiskt behandlar filtret i Photoshop-arbetsytan. Det kan bero på att Eye Candy skapar en kopia av det lag du arbetar på och ändrar den nya kopian. vilket lämnar originalet intakt. Jag skulle överväga att dess automatiska lagerkopia är en fördelaktig funktion som väsentligt kompenserar eventuella negativa prestationseffekter, så inget problem där.

Mängden anpassning som erbjuds av varje filter varierar. För det mesta finns det tillräckligt med inställningar att inga två bilder någonsin skulle visa sig detsamma, och det uttalandet stöds av den slumpmässiga frögenerator som är tillgänglig för de flesta filtren.

De centrala knapparna är enkla och ger inte mycket användning. Det stämde mig verkligen att plugin inte hade några inbyggda maskeringsverktyg - något jag skulle förvänta mig att ha övervägt pricetaget på det. Det har dock före och efter split-visningen, så att det försvinner något .

Övergripande

Eye Candy 7 ger många funky nya filter till Photoshop. Vissa är eleganta och användbara, medan andra bara är bisarra och orealistiska. För effekter som päls, el, rök, is, krom och eld kommer det här pluginet att minska betydligt hur mycket tid det går att arbeta i Photoshop. Många av de andra filtren känns bara gimmickiga och svåra att använda eftersom det inte finns någon inbyggd maskeringsfunktion. Eye Candy 7 är definitivt ett trevligt tillbehör att ha i någon Photoshop-paket, men på dess 200 prispärm finns en handfull andra plugins som jag kan tänka på som skulle vara effektivare.

Självklart beror användbarheten av Eye Candy 7 på vilken typ av arbete du gör i Photoshop. Om du är fotograf kan jag inte se det vara mycket hjälp. Men om du skriver grafiska romaner, webbserier eller andra illustrationer kan det vara en livsuppehållare.

Om du vill prova Eye Candy 7 är den tillgänglig på Alien Skin hemsida och erbjuder en gratis 15 dagars prov.