Koppla ifrån är en webbläsarutvidgning som hjälper till att behålla din integritet online

Många webbplatser håller reda på vad du gör online. De spårar sidor du besöker, vad du köper, platsdata och mer. Dessa data används för att visa dina annonser. medan du surfar på webben. Du kan förhindra en del av datainsamlingen med en enkel webbläsarutvidgning.

Koppla loss är en förlängning för Chrome, Safari och Firefox som gör precis vad namnet säger - det hindrar webbplatser som Digg, Facebook, Google, Twitter, LinkedIn, Yahoo och mer från att spåra dig. Den körs i bakgrunden men komprometterar din webbläsning. Ladda ner Koppla bort här.

Som du ser kan du avblockera webbplatser i realtid, bara om du tror att du behöver den blockerade funktionaliteten, och du kan också se vad som har blockerats. Jag använder Chrome-tillägget som ett exempel, eftersom de andra gör samma sak.

När du har installerat tillägget har du en ny knapp bredvid adressfältet i Chrome. Om du klickar på någon av sektionerna aktiveras den igen, och du kan göra det om du tror att du saknar vissa funktioner.

Varje gång du besöker en webbplats startar Avbryt koppling spårningsskript på webbplatsen. Jag valde en webbplats (som ska förbli anonym) för att visa dig. Denna första vy visar webbplatsen med Disconnect.me helt stoppad.

Du kan se annonser, liksom sociala nätverksknappar.

Här är samma sida med Koppla ifrån. Du kan se att många saker är borta som Facebook Like-ikonen och Google Adsense-annonser som är berömda för att spåra ditt webbbeteende.

En annan funktion som du kan växla till är Secure Wi-Fi, som krypterar data du skickar till vissa domäner (som tillhör Facebook eller Google) för att undvika skadliga partier från avlyssning.

Sammantaget kan tjänsten vara ganska användbar om du är orolig för din integritet. Om du är särskilt orolig för spårning kan du använda detta i tandem med funktionen Spåra inte i webbläsare.