Få mer pengar att sälja på eBay genom att mastera dina artikelfoton

Att sälja något du inte längre behöver på eBay kan ibland vara knepigt. Du vill snabbt bli av med din vara, men du vill också få det bästa priset du kan. Hemligheten? Att uppmärksamma detaljer, och fokusera på små saker som ofta förbises. Kom ihåg, ibland gör de små sakerna hela skillnaden.

I den här artikeln tar vi en titt på hur du kan förbättra dina objektfoton och varför det kommer att locka fler köpare. Behåll dig med lite tålamod - hela kamerans inställning kan ta ett tag att sätta ihop, men du ser att det är allt värt det i slutändan. Låt oss börja!

Kamerainställning för eBay-notering

Arbeta med vad du har. Oavsett om du älskar din DSLR tillsammans med sin uppsättning av högkvalitativt glas, eller om du föredrar den bra gamla punkten och bilden, kan du ta några bra bilder med heller.

För DSLR-användare

Det bästa rådet jag kan ge dig att börja är att använda ett stativ . För en DSLR behöver du ett större stativ, men med tanke på det faktum att du spenderade pengarna på en kvalitets DSLR, borde det inte vara ett problem att spendera lite mer på ett anständigt stativ. Och vad gäller dem som redan har en - du känner till affären. Ställ in det enligt ditt arbetsutrymme och se till att kameran inte skjuter i nederländsk vinkel.

För Point-and-Shoot-användare

Och vad beträffar point-and-shoot-användare kan du få billigare $ 10- $ 15 stativ. Faktum är att skrivbordsstativ fungerar väldigt bra beroende på vad du skjuter. Ta en, skruva på den och ge dig extra stabilitet för varje skott.

Belysning

Många människor verkar förbise yttre belysning. Det är ett ganska viktigt steg för att ta ett bra fotografi, och det bör inte försummas.

För DSLR-användare

Har det - trådlösa blinkar, konstant extern belysning, diffusorer ... listan fortsätter. Och för de av er som har ett begränsat utbud av belysning, ta en billig inbyggd blixtdiffusor för ca $ 15 och gör det med det.

Och om du inte är en stor fläkt av blinkar, se till att högre ISO-inställningar inte producerar för mycket ljud och att ditt stativ är tillräckligt stabilt för lägre slutartider.

För Point-and-Shoot-användare

Använd INTE den inbyggda blixten. Allvarligt. Jag har arbetat med massor av peka-och-skott och ingen av dem har gett mig de flashresultat jag har velat se. Få en eller två skrivbordslampor med identiska glödlampor och tänd ditt objekt från vänster och höger.

Fäst eller håll ett pappersark framför lamporna, för att mildra ljuset och få ett mer professionellt utseende.

Bakgrund

Bakgrundar är en viktig del av varje produktskott. Oavsett om du har en DSLR eller en kompakt kamera, använd en stor bit vitpapper eller någon annan färg som bakgrund. Om du har begränsad tid eller resurser, klarar du också ihop mindre papper.

Jag fastnade sex ljusblå lakan med lite tejp för min bakgrund. Så här ser det ut på baksidan:

Och så ser det ut på framsidan:

Och förresten - oroa dig inte för de grova kanterna - vi kan enkelt släta ut dem för ett mer sömlöst utseende med Photoshop!

Kamerainställningar

Säg NEJ till auto! Se till att du ställer in kameran för att ta bilder med exponeringar så identiska som möjligt.

För DSLR-användare

Jag använder manuell eller bländarprioritet och ändrar inställningarna utifrån vilken typ av skott jag gör - (Modes M och A för Nikon & M och Av för Canon)

För bländare går jag sällan utanför intervallet mellan f / 2.8 till f / 8. Åh, och förresten, om du inte har någon aning om vad jag pratar om, kolla in våra grunderna för exponering i fotografibetjeningen.

Slutartiderna är irrelevanta för detta fall, eftersom vi använder ett stativ. Se bara till att det är snyggt och stabilt för att undvika rörelseoskärpa. Slutligen går jag aldrig över ISO 800 - du vill verkligen inte ha något ljud i dina bilder, gör du?

För Point-and-Shoot-användare

Vissa turbo-kompakter har bländarprioritet och manuell funktion också. Om du känner dig bekväm med att använda dem och du vet vad du gör, fortsätt. Annars ställer du bara in kameran i ett läge som inte släcker blixten - lita helt på din externa belysning.

Skott du behöver

Till sist! Det är dags att komma ner till den verkliga affären - skotten själva! Jag använder en trådlös mus som min exemplarobjekt.

Studio skott

Ta var som helst från 5 till 10 skott i den lilla improviserade studion som vi gjorde med externa ljus och papper. Lägg märke till den dramatiska skillnaden mellan en blixt avfyrad direkt på ditt ämne och en diffus

Här är alla studiobilder jag gjorde med musen:

In-Use Shots

Tänk på ditt objekt - vad exakt säljer du? Teddybjörn i mänsklig storlek? Snap ett foto av några barn som leker med det. V-formad gitarr? Ta ett foto av någon som rockar ut med den. Betona hur produkten ska passa in i personens dagliga liv. Det här tricket används hela tiden av telemarketers och säljare. Inte konstigt att de är så framgångsrika. Det är som en form av juridisk hjärntvätt!

Här är ett lager stil skott jag gjorde med musen:

Redigera felaktigheterna

Som jag nämnde tidigare kommer Photoshop att vara till nytta för att ta bort de grova kanterna på dina bakgrundsböcker. Ladda upp bilden och leta efter områden där separata papper är tydligt synliga.

Ta sedan ihop läppbensverktyget och täck upp det.

Mycket rengörare letar efter bilden av ditt föremål:

Bortsett från bakgrunden kan Photoshop också hjälpa till med eventuella brister i ditt faktiska föremål. Här är ett pesky hår som på något sätt kom på musen.

Följ samma steg med punktläkningsborstverktyget:

Då får du en riktigt professionell bild!

Kom bara ihåg - överdriv inte denna del. Det är okej att städa bort smutsiga dammsugare och små hår, men det går inte att maska ​​ut repor på skärmen på en telefon du säljer. Fuska inte, spela det rättvist och undvik att använda för mycket Photoshop. Du vill inte hävda att ditt föremål är orört och då får du dåliga betyg som säljare.

Föremålsbeskrivning

Detta är förmodligen en av de viktigaste delarna. Ett viktigt inslag för att göra försäljningen är att nämna att de bilder du laddat upp visar det faktiska föremålet som säljs. På det här sättet kommer köpare att veta att du tog extra tid att visa vad du säljer. Det kommer att göra dem mer benägna att välja ditt erbjudande, snarare än en som kostar $ 10 dollar, men har suddiga foton tagna med en telefon.

När det gäller några ytterligare tips - nämna alla objektets exakta specifikationer och länka till så många externa källor som möjligt - produktrecensioner, videor, reklamfilmer och så vidare. Också, samtidigt som frestande, använd inte stockna eBay erbjudanden.

Foto arrangemang

Jag har bara ett enkelt tips här - håll bilderna flödande tillsammans med beskrivningen. Om du till exempel har listat några repor eller fel på produkten i mitten av din beskrivning, har du de bilder där de reporna är synliga i mitten också. Detta hjälper till att göra en ren och snygg objektförteckning som helhet. Köparna kommer inte att gå vilse i bilderna, men kommer att navigera dem en efter en, precis som du önskade.

Enkel, smart och en mycket bra strategi för någon objektförsäljning. Om tipsen i den här handboken fungerar för dig, lämna en kommentar och berätta om din upplevelse!