Amazons nya Matchbook-program och Next-Gen Paperwhite

Oavsett om du är en e-bokläsare eller om du föredrar fysiska böcker, bör Amazons senaste tillkännagivande komma som ganska goda nyheter. Från och med oktober (1 månad från nu) introducerar Amazon ett nytt program för att få mycket billiga och ibland gratis digitala versioner av böcker när du köper den fysiska kopian som är ny på Amazon. Vid lanseringen Amazon anges att det kommer att ha minst 10 000 boktitlar i programmet. Det kallar detta "matchbook" -programmet.

Priser och tillgänglighet baseras främst på bokförlagets eget gottfinnande. Den digitala versionen av boken för matchboksprogrammet ligger i Kindle-formatet. Det betyder inte att du behöver en Kindle-enhet för att läsa den (även om jag är säker på att Amazon skulle föredra det på det sättet), helst någon iOS-, Android- eller stationär dator med den installerade Kindle-appen / läsaren kommer att kunna läsa dessa böcker.

Priserna på bundna digitala utgåvor kommer att sträcka sig från gratis till $ 3. Amazon kommer retroaktivt att tillämpa behörighet för buntar till alla "nya" bokköp (köp av använda böcker på Amazon kvalificerar sig inte för matchböcker) som gjordes på ditt Amazon-konto från 1995 och framåt.

The New Paperwhite

Förutom matchbookprogrammet lanserade Amazon också nästa generation av sin Kindle Paperwhite-enhet. Den har en förbättrad skärm, processor och andra förbättringar över sin föregångare. Paperwhite är utan tvekan en bättre läsupplevelse än fysiskt papper på många nivåer. I flera granskningar sägs att Paperwhite inte har någon ögonsträckning och eftersom displayen inte är bakgrundsbelyst kan den läsas i ett mörkt rum utan att orsaka några ögonproblem.

Den nya Kindle Paperwhite är tillgänglig för 119 USD med annonser, eller 139 USD för den annonsfria versionen. Annonserna är inte helt påträngande eftersom de bara visas på startskärmen så att du bara ser dem när du inte läser. Några av annonserna är faktiskt trevliga, eftersom Amazon ofta ger ut $ 5-kredit för att spendera i Amazon MP3-butiken och dagliga avtalets påminnelser. Om du köper den billigare versionen kan annonserna tas bort senare i enhetens inställningar på

  • Meny> Inställningar> Enhetsalternativ> Anpassa din Kindle

En 3G-variant är också tillgänglig för ytterligare $ 70.