Ska jag alltid släppa ut USB-enheter säkert?

När du kopplar in en USB-lagringsenhet, kommer Windows vanligtvis att ge dig en uppmaning om huruvida det är säkert att skicka ut det. Så vad är det med det här? Du skulle tro med hur vanligt det är att det skulle finnas mer information om det från Windows-gränssnittet, eller hur?

Om du undrar vad det här är, kolla in systemfältet nästa gång du ansluter en tummin enhet eller annan USB-lagringsenhet. En liten USB-ikon med ett grönt kryssrutan kommer dyka upp. Det här är samma ikon som du kan klicka för att säkert mata ut en enhet innan du fysiskt tar bort den från datorn.

Vad Windows säger om det

Om du stöter på en USB-enhet utan att spruta ut det på ett säkert sätt, kommer Windows inte upp ett varningsmeddelande som OS X. Istället kopplar det bara bort - och det är det. Eller är det? Om du öppnar enhetshanteraren och visar egenskaperna hos USB-disken du har anslutit kan du se varför Windows inte verkar bry sig om du kopplar ur tidigt.

Windows har två policyer. Standardinställningen är att automatiskt avaktivera skrivcaching för enheter som den ser som tillfällig eller flyttbar . Enligt denna policy anger Windows att du alltid kan koppla bort enheten säkert utan att använda alternativet Eject. Det är inte korrekt, men vi kommer till det på en minut. Den andra profilen heter "Bättre prestanda" och det håller skrivcaching aktiverat för den anslutna enheten. Intressant är att den här andra politiken på en Linux- eller Mac-dator skulle vara standard eftersom de alltid lämnar skrivcaching aktiverat. För att förstå vad allt detta innebär måste du först förstå vad skrivcaching är.

Vad är skrivcaching?

Skriv caching är standardmetoden som används för att lagra data på hårddiskar, och om den är aktiverad kan den användas för flyttbara enheter som visas på skärmbilden ovan. När du kopierar filer över till en skiva, överför Windows inte data direkt till den. I stället sparas vissa data tillfälligt i datorns högvolatila minnescache eller buffert. Detta görs genom att dataöverföringen till USB är långsammare, även med modern USB-teknik. Nackdelen är att bufferten där data lagras raderas när strömmen är borttagen eller när destinationen är borttagen. Det kan hända när du kopplar ur USB-enheten innan cachen är helt skriven till den. Genom att använda Eject-kommandot tvingar operativsystemet att skriva alla återstående data till USB-pinnen och avbryta anslutningen på programnivå, så ingen data går förlorad.

Data kan alltid förloras, även om skrivcaching är inaktiverad

Vanligtvis fungerar standardprofilen i Windows för de flesta. Men även om Windows säger att data är säkert med skrivkodning inaktiverad, är det inte alltid. Om du drar ut USB-enheten under en dataöverföring kan dataförlust och korruption uppstå. Om du kör en bärbar app från USB-enheten eller använder en applikation på datorn som sparar data till USB-enheten kan du också förlora data. Det har även funnits fall där användarna har skadat data bara genom att använda en USB-minnepinne för ReadyBoost och dra ut den utan att matas ut.

Skriv Caching erbjuder bättre prestanda med lite mer risk

Skrivcaching kan erbjuda bättre prestanda för ditt system eftersom det förhindrar överföringar till lagringsenheter från att skaka all I / O-bandbredd. Nackdelen är att data sannolikt kommer att fångas i cachen och skadas eller förloras om enheten är urkopplad utan att först sätta ut den först. Eject-funktionen sparar data från att raderas genom att använda ett cache-spolningssystem som är inbäddat i Windows. Cache Flushing tvingar all data i cachen för att genast skriva till enheten och rensa sig själv. När Windows säger att enheten är säker att ta bort, så vet du att cacheminnet har slutfört spolning.

Med allt det sagt är det bäst att alltid lossa hårdvara alltid säkert innan du fysiskt kopplar bort den från datorn. Kom också ihåg att medan Windows kan ha en "funktion" som inaktiverar skrivbufring, behåller Linux och Mac det som standard, var därför extra försiktig när du använder en tummin enhet med dessa operativsystem.