Adobe släpper ut kritisk uppdatering för säkerhetsproblemet i New Flash

Adobe har utfärdat ännu en kritisk säkerhetsuppdatering för ett sårbarhet på noll dag i sin Flash Player. Bolaget tillkännagav initialt utnyttjandet tidigare i veckan och utfärdat en säkerhetsrådgivning.

Här är Adobe-säkerhetsbulletinsammanfattningen för den senaste patchen som fixar även 24 andra problem:

Adobe har släppt säkerhetsuppdateringar för Adobe Flash Player för Windows, Macintosh, Linux och Chrome OS. Dessa uppdateringar adresserar kritiska sårbarheter som möjligen kan låta en angripare ta kontroll över det berörda systemet. Adobe är medveten om en rapport som ett utnyttjande för CVE-2016-4117 existerar i naturen. Vänligen se APSA16-02 för ytterligare information.

För att vara säker på att du har den senaste säkra versionen av Flash, gå till Adobes hjälpsida och följ de stegvisa instruktionerna. Du kan också kontrollera vilken version av Flash som körs på din dator på sidan Om Flash Player.

Skydda din dator från Flash Exploits

Det bästa sättet att skydda din dator från Flash är att inte installera det till att börja med eller för att avinstallera det. Men det är inte ett realistiskt alternativ för miljontals användare. Om avinstallation inte är ett alternativ rekommenderar vi att du aktiverar alternativet Klicka för att spela i din webbläsare. Det kommer att stoppa Flash-annonser från att automatiskt återge och hjälpa till att undvika en attack. Då, om du behöver använda Flash på en webbplats, kan du aktivera det själv manuellt.

För detaljerad instruktion om aktivering av klick-till-spel-funktionen i alla webbläsare, samt andra användbara tips om att undvika Flash-osäkerheter, läs:

Hur skyddar du datorn från Adobe Flash Exploits i din webbläsare

Om du är en Mac-användare läser du vår artikel:

Så här skyddar du din Mac mot Adobe Flash Vulnerabilities

Se också alltid till att din antivirusprogram är uppdaterad. Oavsett om du kör Windows, Mac, Linux eller Chrome OS, kontrollera alltid att ditt operativsystem har de senaste säkerhetsuppdateringarna.

Dessa kritiska och nödsituationer för säkerhetshål i Flash blir en månatlig, ibland vecka, händelse. Den senaste uppdateringen kommer efter förra månadens nödlatch mot en Ransomware-attack.