Chrome Store Spotlight: Hover Zoom gör livet 77% enklare

Högerzoom är en enkel Google Chrome Extensions som visar bilden i full storlek när du sveper över en miniatyrbild. Utvidgningen fungerar på praktiskt taget alla webbplatser där bilden i full storlek är länkad från miniatyren, inklusive Reddit, Amazon, Google+, Facebook, 4chan, YouTube, Flickr, , etc., etc. När jag först rekommenderades denna tillägg, trodde inte att jag behövde det. " Vad är den stora affären? Klicka bara på bilden och tryck sedan på bakåtknappen. Eller öppna den i en ny flik. "Men efter några timmar att ha Hover Zoom installerat kan jag inte tro att jag någonsin levt utan det.

Höger Zoom in Action

Som en förlängning finns det inget riktigt gränssnitt för Hover Zoom. Efter att ha installerats från Google Chrome Webshop börjar den fungera direkt. Låt bara musen dröja över en bild eller länk och höray!

Här är det på några andra webbplatser:

Reddit:

På Google+:

Amason:

Inställningar och alternativ

När Hover Zoom har installerats glömmer du att det är ens där. Men det finns några värdefulla alternativ som du kan få tillgång till genom att högerklicka på ikonen för svepzoom i din omnibar och välja alternativ .

Det finns fyra flikar här: Allmänt, Webbplatser, Åtgärdstangenter och Avancerat . De flesta inställningarna är ganska självförklarande. Det kan hända att du hittar fliken Webbplatser som är särskilt användbara för att inaktivera utvidgningen på vissa webbplatser.

Personligen har jag satt upp en Action-nyckel för att aktivera Hover Zoom. På så sätt startar det inte automatiskt en bild i full storlek. Inte vanligtvis ett problem, men när jag är på ett offentligt Wifi-nätverk med låg bandbredd, vill jag inte slösa bort data. Sättet jag har ställt in, jag muspekar och håller bara CTRL för att visa den länkade bilden.

Slutsats

Hover Zoom är en mycket subtil tweak för Google Chrome, men det gör en värld av skillnad. Jag skulle inte bli förvånad om den här funktionen inte blir inbyggd i webbstandarder eller i webbläsaren själv senare. Du kan redan se saker som rör sig i den här riktningen på Google Bilder och Google+, där bildminnebilder automatiskt zoomar på mouseover. Men tills verktygetips för miniatyrer i full storlek blir standardbeteende, kan Hover Zoom fylla det tomrummet för dig.