Windows 10 Mobile Build 10549 tillgängligt, men det finns en tillbakagång

Microsoft rullade idag Windows 10 Mobile Build 10549 för Insiders. Det innehåller några nya funktioner och förbättringar. Men det finns en bugg med den här byggnaden, och du måste först rulla tillbaka din telefon till Windows 8.1 först.

Microsoft exec Gabe Aul gjorde meddelandet om den nya byggnaden tidigare idag på Twitter:

Hej #WindowsInsiders, vi har en ny byggnad för Mobile som går live nu - 10549.

- Gabriel Aul (@GabeAul) 14 oktober 2015

Windows 10 Mobile Build 10549

Om du för närvarande kör Windows 10 Mobile Build 10536 kommer du inte att se uppdateringen. För att få det behöver du först återställa din enhet till Windows Phone 8.1 med hjälp av det nyligen rebranded Windows Device Recovery Tool.

Om du inte har rullat tillbaka din telefon tidigare, läs vår steg-för-steg-guide: Återställ Windows 10 för telefoner till Windows Phone 8.1. När du är tillbaka på Windows 8.1-huvudet till Inställningar> Telefonuppdatering> Sök efter uppdateringar .

Kom ihåg att återställa till 8, 1 kommer att blåsa bort allt på din telefon och du måste gå igenom och ställa in det igen. Installera sedan Windows Insider-appen, välj Snabbring och starta om telefonen. Därefter letar du efter uppdateringar och du borde se den nya byggnaden.

Vad är nytt i Bygg 10549

Om du går igenom hela processen för att få den senaste byggnaden, här är några av vad du kan förvänta dig.

 • Förbättringar av Cortana som nu fungerar för användare i Japan, Australien och Kanada.
 • Meddelandeprogrammet har nu en textruta som expanderar när du skriver in text som gör det lättare att se vad du skriver. Dessutom kommer en kommande byggnad för mobilen att innehålla integrerade Skype-förmågor.
 • Emoji Support har lagts till. Emoji sades till Windows 10 Build 10547 för PC och utökas nu till mobil.

Enligt Gabe bloggpost har följande problem åtgärdats i denna byggnad:

 • Windows Camera-appen kraschar inte längre när vissa applikationer startar det för att fånga en bild.
 • Vi fixade ett problem där touch-tangentbordet skulle bli avfärdat varje gång du skickade ett meddelande, vilket gjorde att 2 + text i snabb följd var svåra.
 • Vi har löst ett problem där du svepte bort en anmälan orsakade att ikonen för meddelandet visas högst upp på skärmen.
 • Skärmdumpar lagras inte ordentligt och resulterade i att många populära sociala budbärarappar som WeChat, WhatsApp, LINE, WeiBo och QQ inte kan hitta sparade skärmdumpar. Detta har åtgärdats.
 • Vi löst ett problem där du inte kunde starta appar sparade på SD-kort efter att du sätter in ditt SD-kort igen.
 • Knippen till zoom ska fungera korrekt i appen Maps nu.
 • Vi löst ett problem där vi försökte ställa in en anpassad ring- eller textton för att en kontakt visar en svart skärm i 10 sekunder, och gör ingenting.
 • Vi har lagt till vibrerande larm endast.
 • Vi har fast call-blockering.

Och, naturligtvis, här är en titt på kända problem:

 • Efter uppgradering kanske du saknar några appar. Om du upplever detta är lösningen att återställa telefonen.
 • Efter omstart av telefonen visas inga meddelanden, till exempel nya meddelanden, tills du låser upp din telefon för första gången. Därefter bör du se meddelanden för nya meddelanden helt bra. Denna bugg är fixad i en senare byggnad.
 • Du kommer inte att kunna ringa med Skype for Business, WhatsApp och andra appar efter uppgradering till den här byggnaden. Lösningen är att avinstallera och installera om dessa appar från butiken.

Jag är inte säker på om dessa små förbättringar motiverar att gå igenom hela processen att gå tillbaka till Windows 8.1, men det är verkligen upp till dig.

Om du vill stanna på bygg 10536 är det inte ett problem och du kommer inte att få dagens byggnad. Företaget arbetar för att se till att du får nästa, dock.

Det är därför, om du är en Windows 10 Mobile Insider, har en extra telefon hela skillnaden. Till exempel gör jag alla mina Windows 10 Mobile-test på den överkomliga Lumia 635 som släpptes förra året.

Det är ganska överkomligt, och nu kan du få en för endast $ 39 på Amazon.

Om du är en svåra Windows Insider och vill ge feedback för uppgraderingsvägen, är det nu din chans.

Personligen har jag inte uppgraderat än bara för att jag inte har fått tillräckligt med tid. Men om du har det skulle vi gärna höra från dig och låt oss veta hur saker går i kommentarerna nedan.