Amazon Kindle batterilivslängd: ska jag stänga av den eller lägga den i viloläge?

Amazon Kindle (med undantag för Kindle Fire) och andra E-Ink-läsare är ofta utrustade för deras episka batterilivslängd. Den nya Kindle Paperwhite annonseras med en åtta veckors batterilivslängd i vänteläge. Hur uppnår de detta? En del av hemligheten är hur E-Ink-skärmen fungerar. Till skillnad från LCD-skärmar, som är tomma när de är avstängda, behöver en E-Ink-skärm inte ström för att kontinuerligt visa en bild. Den använder bara ström för att skapa bilden på skärmen. E-Ink skärmar består av miljontals små mikrokapslar fyllda med pigmenterade marker. När en elektrisk laddning appliceras på en mikrokapsel stiger vissa pigmenterade marker till ytan, vilket gör dem synliga. När bilden är konfigurerad är den mer eller mindre permanent tills den "raderas" av mer elektriska laddningar (som en Magna Doodle.) Det är därför en Amazon Kindle med specialerbjudanden kan visa en annons på skärmen när den är i viloläge medan du förbrukar lite eller ingen batterilivslängd.

Med det sagt kan Kindle stängas helt av när du inte använder den. Men ska du? Amazon Kindle kundservice hävdar att det inte är nödvändigt att slå ner Kindle för att maximera batteriets livslängd. Men vissa Kindle ägare är oense. Läs vidare för detaljerna i debatten.

Kindle Power Button Funktioner

Vänteläge / strömbrytare har några olika funktioner. Även om knappens placering är annorlunda över de olika modellerna är funktionerna i stort sett desamma:

  • Kindle Sleep Mode - Amazon Kindle kan sova genom att lämna den inaktiv i 10 minuter, eller genom att trycka på och snabbt släppa strömknappen. Detta dämpar bakgrundsbelysningen (om den finns) och visar en skärmsläckare eller annons.
  • Stäng av tändstaven - Tryck på och håll strömbrytaren eller strömbrytaren intryckt i 10 sekunder tills skärmen är tom. För att slå på den igen, tryck på strömbrytaren igen.
  • Omstart av Kindle - Om tändningen inte svarar kan du starta om den genom att ta bort den från en strömkälla (om den är ansluten) och trycka och håll strömknappen intryckt eller växla i 20 sekunder.

I viloläge eller vänteläge använder Kindle en liten mängd, om någon, av batteriström. Amazon hävdar att batteritiden är "lika lång" om den är i viloläge eller avstängd. Teorier finns som stöder och motsätter sig denna påstående.

Den största oroen är med WiFi / 3G-anslutningen. Vissa Kindle-ägare har hävdat att routern fortfarande visar en aktiv WiFi-anslutning när enheten är i viloläge. Men i mina test försvinner Kindle snabbt från de trådlösa klienterna från mitt flygplatsverktyg efter att ha satt det i viloläge.

Det finns också några frågor om huruvida Kindle regelbundet kontrollerar uppdateringar eller nya böcker medan du är i viloläge. Enligt en Amazon Customer Service forum post från 2009:

Kindle s trådlösa signal använder låg ström medan du är i viloläge så att dina prenumerationer kan laddas ner över natten. Om du befinner dig i ett lågt täckningsområde kan detta leda till att enheten använder mer batteriström eftersom den kontinuerligt försöker hålla en signal. Om du inte prenumererar på tidskrifter som du vill ta emot över natten, rekommenderar vi att du stänger av trådlöst (Tryck på menyknappen och välj "Slå på Trådlöst av" i menyalternativen) innan du lämnar enheten i viloläge. Detta sparar ytterligare batteriet.

Det är möjligt att Kindles har blivit omdesignade för att undvika problem med batteriet, men om du är osäker kan du alltid stänga av trådlöst när du inte hämtar innehåll. I teorin bör detta garantera att din Kindle använder samma mängd ström i viloläge som det gör när den är avstängd (dvs ingen.) Du kan stänga av trådlöst genom att aktivera flygplansläge i inställningsmenyn.

De som arbetar i sömn, hävdar också att det inte bara är onödigt att slå ner Kindle, men det är ofördelaktigt. Att stänga av och starta upp Kindle kräver sannolikt mer ström än att bara återuppta från viloläge. Vidare slår du ner tändstickan med en lång tryckning på strömbrytaren i samband med en hård avstängning (t.ex. att dra ut kontakten på din dator) och kan riskera korruption eller förlust av data (t.ex. anteckningar, inställningar, senaste sidläsning etc. ) Personligen säljs jag inte på riskerna med att driva ner. Jag tror att kommandot Kindle shutdown är smartare än det och förmodligen inte kommer att orsaka skador om inte din Kindle är låst för en annan anledning och kräver en hård omstart (20- tryck på den andra strömknappen.)

Äger du en Amazon E-Ink Kindle? Kör du av det eller lägger du dig i sömn? Berätta om det i kommentarerna.