Yahoo Mail App för Windows 10 kommer sluta fungera nästa vecka

Den Universal (UWP) Yahoo Mail appen för Windows 10 stänger av och kommer sluta fungera nästa vecka. Företaget meddelar redan användare av appen att det inte längre fungerar efter måndag den 22 maj nd .

Meddelandet säger: "Din Windows 10-app kommer sluta fungera efter den 22 maj. Tack för att du använder Windows 10-appen för att kontrollera din Yahoo Mail. Fortsätt, kolla din email i en webbläsare på din dator. "

Här är en titt på meddelandet användare av Yahoo Mail app för Windows 10 ta emot den enan användare som publiceras på Instagram.

När det här skrivet är Yahoo Mail-appen fortfarande listad i Windows Store, men säger "Yahoo Mail är för närvarande inte tillgänglig". Enligt OnMSFT har "ett stort antal användare börjat rapportera på Twitter att appen har redan slutat arbeta för dem "vilket tyder på att företaget redan har börjat processen att stänga av den.

Medan meddelandet från Yahoo visar dig att använda webbversionen av Yahoo Mail bör du också använda en annan mailapp som Outlook eller Windows 10 Mail-appen. Mer information finns i vår artikel om hur du lägger till Gmail och andra e-postkonton i Windows 10 Mail-appen.

Yahoo har haft flera säkerhetsbrott mot användarens konton från 2012 och senast förra året när det bekräftades att 500 miljoner konton bryts. Appen verkar inte som om den var för populär, här i USA ändå. Det är inte klart om varför Yahoo stänger ner det, men man kan anta att det har något att göra med brist på användare och att företaget inte vill slösa bort resurser på det.

Använder du Yahoo Mail-appen på Windows 10 eller har du fortfarande en Yahoo-e-postadress för den delen? Lämna oss en kommentar nedan och låt oss veta om eller hur denna avstängning av app påverkar dig.