Microsoft Dumps FolderShare - Rebrands som Windows Live Sync

Som en långvarig lojal fan av den populära fildelningstjänsten FolderShare.com blev jag inte helt överraskad av meddelandet att Microsoft kommer att dumpa det äldre FolderShare-namnet (FolderShare var ett förvärv från Microsoft för 12-18 månader sedan) och rebranding the tjänster - Windows Live Sync. Beviljas, jag "tänkte" att strategin skulle vara att fungera funktionaliteten i deras Mesh.com-tjänst. Men jag antar att de har bestämt sig för att hålla saker åtskilda för nu (och något förvirrande) för Windows Live Sync, SkyDrive och Mesh.com.

Jag tror att de måste få sina "LIVE" killar alla i samma rum och komma med en riktig strategi innan de har så många onlinetjänster som de gör versioner av Vista!

Under alla omständigheter fortsätter Windows Live Sync (eller FolderShare 2.0, som de refererar till), att fungera som i dag. Men de kommer att lösa alla de "besvärliga" problem som användarna har klagat över de senaste åren

I december planerar vi att tillkännage en produkt som heter Windows Live Sync. Du kan tänka på det som FolderShare 2.0. Det kommer att se bekant och erbjuda samma fantastiska funktioner, plus:

  • Fler mappar och filer - synkroniserar upp till 20 mappar med 20 000 filer vardera.
  • Integration med Windows Live ID-inga extra inloggningsalternativ att komma ihåg.
  • Integrering med papperskorgen - inte mer separat papperskorgen för att fiska med.
  • Unicode support-synkroniseringsfiler på andra språk.

Sammantaget goda nyheter för mig och de i mitt nätverk av vänner / familj som använder den.

Vad gör FolderShare / Windows Live Sync?

I grunden tillåter programmet att du enkelt kan synkronisera data / filer mellan ett eller flera system över internet. Installera bara programvaran, välj den mapp (er) du vill dela (Apple eller Windows) och använd webbgränssnittet för att skicka in inbjudningar till dina data.

Gränssnittet låter dig ge olika roller till användarna, vilket är trevligt. Du kan konfigurera vissa personer med Read Access och andra med bidragsgivare eller Editor Access. Personligen använder jag det efter en semester för att konsolidera alla digitala foton från alla mina vänner. Jag skapar en FolderShare som heter "Vacation X", bjud in alla mina vänner som bidragsgivare och inom några timmar har vi alla foton från resan. Enkelt, enkelt och gratis och eftersom det fungerar via brandväggar behöver du inte oroa dig för att tjänsten blir blockerad.

En annan fjäder tjänst erbjuder är möjligheten att komma åt en fjärrdators hårddisk. Låt oss säga att du är på jobbet, och du vill komma åt en fil på din hemdator. Om hemmedatorn kör mjukvaran Live Sync (FolderShare) loggar du bara in på webbgränssnittet och det ger dig tillgång till nedladdning av filer från de fjärrdatorer som kör programvaran (som du har tillgång till).

En annan sak jag tycker om produkten är det butiker INTE i molnet. Alla data som delas lagras på dina datorer och krypteras i transit. Vackert och säkert. Kanske det är därför jag fortfarande inte använder Mesh / SkyDrive eller någon annan "Cloud" datatjänst.

Någon där ute en FolderShare.com-användare? Någon annan bra delningstjänster där ute som människor gillar? Skulle älska att höra från dig.

Taggar: foldershare, windows-live-sync, freeware, microsoft