Lägg till RunAs till Explorer Context Menu i Vista och Server 2008

Som domänadministratör för ett litet eller stort företag är det ALDRIG en bra idé att logga in som domänadministratör (eller annan privilegierad användare) för att läsa e-post eller surfa på Internet. När allt kommer ifrån, om du tar upp en otäck bugg / virus från Outlook eller Internet Explorer, kommer dina inloggade uppgifter att kunna sprida viruset till varje system i företaget. Inte bra!

Det var där RunAs-kommandot (XP och Server 2003) kom till nytta genom åren. Du kan logga in som en icke-privilegierad användare, men om du behövde göra något som krävde Admin-rättigheter, kunde du hålla ned Skift och högerklicka på programmet i Utforskaren och starta programmet med hjälp av administratörsuppgifterna.

Med utgåvan av Windows Vista och Server 2008 har allt detta ändrats. Visst kan du fortfarande använda RunAs.exe från kommandoraden om du ville göra det med Windows Explorer. Lyckligtvis har Mark Russinovich skrivit ett nytt verktyg som heter ShellRunAs, vilket lägger till RunAs-funktionen till Windows Explorer.

Följ nedanstående steg för steg för att få det att rulla på din låda:

Lägg till "Kör som annan användare" till Windows Explorer Kontextmeny för Vista och Server 2008

1) När du har laddat ner ShellRunAs härifrån, kopiera den till din WindowsSystem32-mapp

2) Skriv en kommandorad och kör : shellrunas / reg

3) Klicka på OK för att bekräfta Installera avslutat

För att testa, håll ned SHIFT och högerklicka på ett program. Du ska nu se "Kör som annan användare" i din snabbmeny.

Innan:

Efter:

MYCKET grovt litet verktyg! Tack, Mark!