Upset Om Snapchat Data Breach? Radera ditt konto

Under de senaste dagarna har vi sett många historier i nyheterna om Snapchat-dataöverträdelsen. Sök bara efter "Snapchat-säkerhet" och du får en enorm lista över historier om överträdelsen. Enligt The Verge läcktes 4, 6 miljoner Snapchat användarnamn och nummer online.

SnapchatDB är en inofficiell webbplats som drivs av en anonym person eller grupp som tillåter någon att få tillgång till informationen. Databasen är en SQL-dumpning med en CSV-textfil som visar detaljer om Snapchat-användarna såväl som deras plats. Intressant är de sista två siffrorna i användarens telefonnummer suddig ut. Enligt tråd på Reddit har användarna också rapporterat att koderna representerar att alla drabbade användare är baserade i Nordamerika.

En forskningsgrupp som heter Gibson Security hävdar att den har upptäckt säkerhetshålet i augusti. Snapchat tog inga åtgärder för att lappa hålet tills skadan gjordes. För företagets svar under semestern kan du kolla in Snapchat bloggpost som tar upp sårbarheten.

Obs! Om du vill ta reda på om ditt Snapchat-konto hackades, kolla in det här GS Lookup Snapchat-verktyget. Skriv bara in ditt användarnamn och du får bra nyheter eller dåliga.

Om du känner dig ledsen av företaget - några rader av kod skulle ha fastställt användningen i funktionen "Sök vänner med telefonnummer" - så kanske du bara vill bli av med ditt konto helt.

Ta bort Snapchat-konto

Logga in på den här Snapchat Support-sidan med ditt nuvarande användarnamn och lösenord. Klicka sedan på Ta bort Mitt konto.

Det är allt. Du får inte någon annan varning och frågar om du är säker på att du vill radera den. Du får bara se följande meddelande.

Det snygga är att det verkar när du tar bort ditt konto, det raderas genast. Till skillnad från det problem som medverkar i att ta bort ett Facebook-konto, gör Snapchat det enkelt.

Vad tar du på Snapchat? Ska du radera ditt konto på grund av säkerhetsbrottet? Jag är faktiskt nyfiken på hur många av våra läsare använder det till och med? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.