iPhone 5-försäljningen passerar två miljoner i Kina på tre dagar

Apples iPhone 5 gick till försäljning i Kina det här förra fredagen och trots att landet är känt för att vara den viktigaste och enda tillverkaren av Apples senaste iPhone-enhet, visade kineserna sig i kraft som bolaget meddelar idag har de redan sålt över två miljoner iPhone 5s över helgen.

"Kundernas svar på iPhone 5 i Kina har varit otroligt, en ny rekord med den bästa första helgenförsäljningen någonsin i Kina, säger Apple CEO Tim Cook. "Kina är en mycket viktig marknad för oss och kunder där kan inte vänta med att ta hand om Apple-produkter."

IPhone 5 var inte den enda iOS-enheten som skulle göras tillgänglig för försäljning i Kina när iPad Mini gick till salu den 7 december, men Apple har ännu inte delat försäljningsuppgifter för den specifika enheten även efter tio dagar att vara på försäljning.

Två miljoner iPhone 5s är fortfarande ett imponerande försäljningsnummer med tanke på hur mycket negativ reklam Kina får för arbetsförhållanden inuti Foxconn, som fungerar som huvudproducent av majoriteten av Apples produkter som sträcker sig från mobila enheter som iPhone 5, iPad och iPod Touch till sina datorer som Macbook Pro och, till slutet av året, iMac. När du jämför Apple sålde över fyra miljoner iPhone 5s när den lanserades i USA i slutet av september, är två miljoner sålda i Kina ett ännu mer imponerande nummer.

Apple har också sagt att det planerar att göra iPhone 5 tillgänglig på över 100 marknader i slutet av året, vilket innebär att vi inte är nära när vi hörde slutet på Apple Gloating över enhetens försäljning. Med tanke på att nästa iPhone kanske finns i produktion för att bli utsläppt under Q1 2013 vet vi åtminstone att iPhone 5 kommer att fortsätta att ha en ljus framtid så länge som folk vill ha sin större skärm, 8 megapixelkamera och A6-processor.