Groove Music och Movies & TV Apps för Windows 10 Gain nya funktioner

Microsoft utrullar nya uppdateringar för sina core media-appar i Windows 10 - Groove Music och Movies & TV. För närvarande är den viktigaste filmen och TV-uppdateringen tillgänglig för Insiders som kör Creators Update. Men Groove Music uppdateringarna är tillgängliga för alla.

Dessa senaste appuppdateringar kommer på klackarna av de stora uppdateringarna för Windows 10 Mail & Calendar apps som meddelades igår.

Dela Groove Music-spellistor

Den viktigaste nya funktionen för Groove Music-användare är att du nu kan dela enskilda låtar som eller dina personliga och rekommenderade spellistor till Twitter eller Facebook samt via e-post och andra molnbaserade tjänster.

För att dela, högerklicka på en låt eller en spellista och den och välj var du vill dela den.

Här delar jag till exempel en spellista via Facebook. När någon klickar eller tappar på länken kommer den att öppnas i Groove Music på sin dator eller telefon. Nedan följer ett exempel på att få tillgång till min delade spellista på Android. Kom ihåg att Groove Music-appen är tillgänglig för iOS och Android-telefoner och -tabeller.

Andra nya funktioner i appuppdateringen inkluderar:

  • Beslutas inte på Groove Music Pass? Förhandsgranskningar för miljontals låtar låter dig höra vad du saknar
  • Text själv länkar till att installera Groove-appen på iOS och Android
  • Mindre korrigeringar och förbättringar

Om du inte ser de nya alternativen i din app öppnar du butiken och manuellt kolla efter appuppdateringen. För att öppna det öppnar du Microsoft Store, välj din profil och väljer Nedladdningar och sedan på knappen Sök efter uppdateringar. Eller du kan hämta den senaste versionen av Groove Music.

Filmer och TV-appuppdatering

Om du kör Insider-byggnaden av Windows 10 Creators Update bör du nu kunna använda det nya Compact Overlay-läget med Filmen och TV-appen. Det är i grunden en bild-i-bild-funktion som låter dig titta på videoklipp medan du arbetar på ett dokument eller kalkylblad.

Medan funktionen Compact Overlay inte är tillgänglig tills Creators Update är utrustad finns det några andra uppdateringar för version 10.17012.1030 som inkluderar stöd för ett bredare utbud av videoformat.

Ser du fram emot alla nya funktioner som kommer med utgåvan av Windows 10 Creators Update? Låt oss veta dina tankar i kommentarfältet nedan.