Blackberry Music, Gmail iOS Problem: Onsdag Ranting Roundup

2 november 2011 - Idag börjar min ranting av dagens tekniska nyheter med en fråga.

Om RIM BlackBerry lanserar en ny musiktjänst och ingen lyssnar, lanserades det verkligen?

Det är en knep fråga, faktiskt. Det är inte möjligt att lyssna på den nya BBM-musiktjänsten över det övertygande ljudet av RIMs lagerförstöring. Hela vägen ner under dess bokförda värde.

Gör dig redo för något du inte hör journalister säger för ofta: Jag hade ingen riktig bild vad det betydde. Jag tittade upp det. Det betyder att RIM på aktiemarknaden är mindre än det verkliga värdet av alla tillgångar. Ja, RIM är under vattnet, mina damer och herrar. Det är officiellt.

Det är en tråkig dag i Ontario, jag satsar. Men den värsta delen är att kanadensiska tårar bara gör det halvvägs nerför kinden innan de fryser. Och talar om frysning - hur är det med den nya Gmail-appen för iOS? Kan inte hitta den?

Det beror på att Google drog det tre timmar efter att det lanserades i App Store idag. Detta hände förmodligen medan Apple höll bakdörren öppen, skrattade och pekade hela tiden.

Men det är inte alla dåliga nyheter. Vissa människor ute gör faktiskt pengar idag! Namnlösa: Rovio. Det slår bara en halv miljard nedladdningar med Angry Birds. Det hjälper förmodligen att du kan spela slagspelet på alla plattformar - från TV-kiosk till tabletter och kommer snart stormdörrar. Resa tillbaka till förhistoriska Egypten och jag slår vad om att du skulle hitta faraoerna som spelade en verklig version av spelet, flingande slavar på pittiga prototyper av pyramiderna. De som fortfarande står idag? De är de svåraste nivåerna de kom fram till.

Hur tror du verkligen att sfinxen förlorade sin näsa? Erosion? Snälla du. Mina pengar är på kanonbollsfåglar.

Också ler på sin feta plånbok idag är författaren Walter Isaacson, vars Steve Jobs bio redan har sålt 379.000 exemplar i USA ensam.

Och äntligen finns det AOL. Det tjänade faktiskt inte pengar. Men det förlorade mindre än förväntat. Så någon är skyldig att dra nytta av det ...

Det är det för min ranting roundup för dagen. Det är 2 november 2011. För GroovyNews, jag är Eric Mack.