Vinduesaffärsannonsen för annonsannonser för nästan applåderas, utvecklare lämnas ut i det kalla

Är du en apputvecklare eller mobilanvändare som tittar på Windows 8? Om så är fallet kanske du vill förbereda dig för en enorm nedgång i gratisannonser som stöds av gratis annonser. I en nyligen rapporterad rapport från ITworld sägs att Microsoft har dragit ut allt ekonomiskt stöd för in-app-annonser över plattformen per den 1 april 2013.

I rapporten citeras två separata utvecklingsforum som visar att annonsintäkterna har tagit en allvarlig nosediv och den mest troliga förklaringen är att Microsoft drar ut alla sina Bing-annonser. Är detta ett tecken på att Microsoft inte längre är villig att subventionera utvecklingen på sin nya affärsplattform? Vidare rapporterade en utvecklare att endast 0, 3% av hans annonsförfrågningar var uppfyllda. mer än 99% av varje intryck på Windows 8-appen som skulle serveras en annons, var det inte. Tydligen är annonsörer inte särskilt intresserade av Windows 8-plattformen.

Enligt en rapport förra månaden från Extremetech är Windows 8 endast cirka 5% av operativsystemets marknadsandel och med långsam tillväxt. Men det visar sig fortfarande vara en stor mängd användare på ungefär 25 miljoner. Så med att ingen köper annonser betyder det att det kan vara en bra tid att gå över till Microsofts pubCenter och hämta dem på billiga?