Hur bli av med personliga Google-sökresultat

Tillbaka i januari startade Google automatiskt sökresultat för alla. Detta kommer att hända om du är inloggad eller inte, och Google förklarar på sin hjälpsida hur ditt konto spåras. En datakodspaket är installerad i din webbläsare för att spåra dig när du inte är inloggad. Hur exakt är sökningar personliga? Det kommer ner till några källor.

  • Din Googles sök- och webbhistorik (via cookie och / eller Google-konto)
  • Google+ vänner och kontakter
  • Din IP-adress avledde geo-location.

Oavsett om Google spårar mig eller inte, har jag äntligen blivit trött på dessa personliga resultat som stör min verkliga sökning jag tidigare haft. Idag satte jag mig ner och funderade på hur jag skulle kunna stänga av dem helt. Jag känner att "personalisering" inte hjälper mig att hitta relevant information alls. Det är snarare bara censurering och gör det svårare att hitta vad jag behöver. Om du känner på samma sätt, så här kan du bli av med det.

Det finns många sätt att bli av med personliga resultat när du luta dig tillbaka och leta efter alternativ. Jag listar vardera nedan, med början med den enklaste inställningsändringen och slutar med något mer dramatiskt.

METOD En
Klicka på webbikonen under sökfältet för att dölja personliga resultat. Detta är den uppenbara korrigeringen som de flesta användare vet om. Det övergripande verktyget gör i princip samma sak, förutom att det inte automatiskt korrigerar stavfel. Men det här är bara en tillfällig och lite irriterande lösning . Om du klickar på den här knappen döljer du bara personliga resultat medan du är på den specifika sidan. När du har öppnat en ny flik återgår inställningen till standard (visar dig personliga resultat). I skärmdumpen nedan kan du se var den ligger på Google Images-söksidan. Jag tycker att personliga resultat är den mest invasiva på den här sidan.

METOD TWO
Den här är lite mer solid eftersom det innebär att du justerar ditt Google-kontoens sökinställningar. Det hindrar fortfarande att Google spårar din sök- och webbhistorik via cookie om du inte installerar ett plugin för spårning av spårning. Men det blir jobbet gjort för att ta bort personliga resultat.

  1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Utför en sökning.
  3. Klicka på menyn Alternativ >> Sökinställningar.
  4. Klicka på Använd inte personliga resultat.
  5. Spara ändringar.

Dessutom måste du inaktivera ditt Google-kontoets webbspårningshistorik. När du har slutfört båda dessa uppgifter visas inte personliga resultat längre. Det största problemet med detta är det fungerar bara om du är inloggad.

METODEN TRE
Oavsett om du är inloggad på ett Google-konto eller inte, om du använder omnibar att söka, tar det bort personliga resultat.

För Google Chrome öppnar du fönstret Inställningar och klickar på knappen Hantera sökmotorer.

Klicka på den tomma rutan under andra sökmotorer och skriv in någon beskrivning och nyckelord du vill ha och sedan följande webbadress.

 {Google: baseURL}? Sök {google: RLZ} {google: acceptedSuggestion} {google: originalQueryForSuggestion} {google: searchFieldtrialParameter} sourceid = krom & dvs = {inputEncoding} & q =% s & pws = 0 

Klicka på något i det närmaste fönstret och Chrome kommer att spara det här i listan. Håll över din nya sökmotor och klicka på Skapa standard.

För Firefox, följ den här guiden, men lägg till följande URL i fältet Keyword.URL String Value.

 https://www.google.com/search?pws=0&q= 

METOD FOUR
Trots att de andra metoderna i huvudsak inaktiverar personlig sökning använder Google fortfarande intern historia för att snedvrida dina resultat. Det enda sättet att få verkligt opersonliga resultat är att söka på Google anonymt genom att använda ett alternativ för privatlivsskydd för tredje part. För rent Google-resultat är Start Page ett bra ställe att börja och det garanteras att inte bli personligt.

Det täcker det. Nu känner du till fyra olika sätt att personifiera Googles sökresultat. Om dessa fungerar för dig, eller om du har andra metoder som inte nämns här, lämna en kommentar och berätta om det.