Windows 10 Tips: Sätt Cortana på låsskärmen

Cortana är Microsofts digitala assistent som ingår i Windows 10. Det finns många saker du kan göra med Cortana, eller snarare saker du kan göra för dig. En av de nya förmågorna som kommer till nästa stora uppdatering för Windows 10 är möjligheten att sätta den digitala assistenten på din låsskärm. Det gör det mycket lättare att få tillgång till vissa Cortana förmågor utan att behöva logga in på din dator först.

Vid den här skrivningen är den här funktionen endast tillgänglig för Windows Insiders som kör förhandsgranskningsversionen av Windows 10, för närvarande på Build 14342. Men när årsdaguppdateringen släpps till alla i sommar har du tillgång till den. Här är en titt på hur du aktiverar det och vad du kan förvänta dig.

Aktivera Cortana på Windows 10 Lock Screen

Starta Cortana och klicka på Inställningar-logotypen på den vänstra panelen. Sedan till höger, rulla ner en bit och vrid på strömbrytaren för att aktivera den på låsskärmen.

Det är allt det finns!

Den här nya funktionen gör det mycket lättare att ställa in påminnelser, kontrollera temperaturen och mer utan att behöva logga in på din dator först. Om du vill göra saker som att starta en app eller utföra sökfrågor måste du låsa upp datorn genom att ange ditt lösenord först. Det snygga är att när du är inloggad visas appen eller sökresultaten på skärmen.

Tänk på att du måste ha "Hey Cortana" -funktionen aktiverad för att använda din röst för en handsfree-upplevelse. Eller du kan också trycka på ikonen på låsskärmen på en pekskärmsladdad enhet för att få fram det.

För mer om att använda Microsofts digitala assistent i Windows 10, kolla in vårt arkiv av Cortana Tips och tricks.