Windows SkyDrive App för Windows, Mac och Mobile

Microsoft har sina synpunkter på den populära Cloud Storage-tjänsten Dropbox. På måndag uppgraderade Microsoft sin SkyDrive-app och -tjänster. Jag har haft tid att ta en titt på Windows SkyDrive-skrivbordet och mobilappar. Så här använder du den och vad du kan förvänta dig.

En av de största ändringarna i SkyDrive-tjänsten får du bara 7 GB ledigt lagringsutrymme. Tidigare erbjöd Microsoft 25 GB gratis lagringsutrymme, 5 GB som du kan ägna åt Windows Live Mesh. Men vid den tiden lade Microsoft en gränsvärde på 50 MB filstorlek. Nu är gränsvärdet för filstorlek 2GB - vilket är något jag har hoppats Microsoft skulle öka för ett tag.

Företaget erbjuder ett tidsbegränsat erbjudande som låter dig hålla 25 GB lagringsutrymme. Microsoft har inte klargjort hur länge det kommer att hedra detta erbjudande. Jag rekommenderar att du loggar in på ditt SkyDrive-konto online och utnyttjar det snabbt. Om du redan använder över 4 GB lagringsutrymme i din SkyDrive, är du automatiskt inloggad.

Om du behöver mer lagringsutrymme finns olika planer, som börjar vid 20 GB för $ 10 / år.

Installera SkyDrive App på Windows

Först hämta och installera SkyDrive-appen. Installationen är rakt fram efter installationsguiden.

Logga in med ditt Windows Live ID.

Bestäm om du vill installera din SkyDrive-mapp i Windows Explorer-platsen eller ändra den.

Välj nu om du vill hämta dina SkyDrive-filer från den här datorn från andra enheter. Klicka på Klar.

Efter installationen kommer ditt SkyDrive-konto att synkronisera med all data som du för tillfället har lagrat i den. SkyDrive-ikonen bor i Notification Icon i Aktivitetsfältet.

Högerklicka på ikonen för att få olika alternativ, inklusive att gå till SkyDrive-webbplatsen, mapp eller hantera lagring och inställningar.

Den coola grejen med den nya versionen installeras som standard som en mapp i Utforskaren. Detta gör det mycket lättare att lägga till och hämta filer och mappar. För att få denna åtkomst tidigare behövde du använda en tredjepartslösning.

Om du har konfigurerat Windows-kontextmenyn för att inkludera Kopiera till eller Flytta till mappkommandon är SkyDrive ett tillgängligt alternativ.

För enklare åtkomst kan du stifta SkyDrive-ikonen till Aktivitetsfältet för skrivbordet från Start-menyn.

Medan du inte nödvändigtvis behöver installera SkyDrive App på alla maskiner och enheter du äger - borde du förmodligen. Detta kommer att hålla allt mellan maskiner, lättare åtkomst och låter dig arbeta på uppdaterade filer offline.

Om du använder en offsite-lagringstjänst som Carbonite kan du automatiskt säkerhetskopiera din SkyDrive till det automatiskt ... prata om redundans!

SkyDrive för iOS

Jag har tidigare berättat om SkyDrive-appen för Apple iOS-enheter. Om du redan har installerat det kan du få den senaste versionen med en enkel uppdatering.

Den innehåller uppdaterat stöd för iPad, väljer flera videoklipp och foton, delar filer och öppnar SkyDrive-filer i andra iOS-appar.

För att dela ett dokument, tryck på det och tryck sedan på delikonen längst ned på skärmen. Välj Skicka länk i e-post, kopiera länken till klippbordet för att klistra in på en webbplats eller ett socialt nätverk som Twitter eller Facebook. Du kan ställa in dokumentbehörigheter - antingen Visa bara eller Visa och redigera. Det gör det möjligt att dela en fil upp till 300 MB i storlek. Detta är ett enkelt sätt att dela stora filer utan att springa i gränssnitt för gränssnitt för bifogad filhantering.

SkyDrive OS X Lion

Mac-versionen stöds endast på Lion. Installation är också enkelt på Mac.

Du hittar SkyDrive-ikonen på menyraden. Gilla med Windows kan du komma åt och hantera inställningar och inställningar.

Du hittar alla filer du lägger till från webben, Mac eller PC i SkyDrive-mappen.

Även om det inte finns någon officiell Linux- eller Android-app, kan du komma åt filer från SkyDrive.com webbgränssnitt.

Bläddra bara till webbplatsen, logga in och du har full tillgång till alla filer i din SkyDrive (liksom andra Microsoft-tjänster).

Den nya SkyDrive-appen är tillgänglig på Mac OS X Lion, Vista eller Windows 7 (inte tillgängligt på XP), Windows Phone, Apple iOS och var som helst du har internetanslutningar. Dessutom erbjuder det 7 GB ledigt utrymme medan Google Drive bara erbjuder 5 GB.

I slutändan betyder det att du enkelt kommer åt dina data från nästan överallt och från vilken enhet som helst. Windows-användare behöver inte oroa sig för att konfigurera komplexa fjärrskrivbord eller Windows Home Server-baserade lösningar för att få tillgång till de data de behöver. Du kan också enkelt dela dokument och arbeta på dina viktiga dokument offline.

Jag kan inte betona tillräckligt, men om du vill behålla ditt ursprungliga 25 GB SkyDrive-utrymme, logga in på Lojalitetsbjudandet.

Har du testat den nya SkyDrive-funktionerna och / eller SkyDrive-appen? Lämna en kommentar och berätta om det.