YouTube lägger till videodelning och meddelanden till mobilapp

Google har meddelat att det rullar ut en ny delning och chattfunktion i sin mobila YouTube-app till användarna. Funktionen låter dig skicka vänner och videoklipp från mobilappen i stället för att kopiera länken till videon och skicka den via text, sociala medier eller e-post.

YouTube Mobile App-videodelning och meddelanden

Du kan dela videoklipp med vänner och familj direkt på YouTube från och med idag. Enligt det officiella YouTube-blogginlägget:

Du kan inte bara dela och ta emot videoklipp i appen, du kan också chatta om dem direkt på YouTube, svara med en annan video, bjuda in andra till konversationen och mer. Vi tror att det kommer att göra delningen enklare, snabbare och roligare på din telefon. Och om du vill fortsätta dela videor via andra appar kan du fortfarande göra det också.

Denna nya funktion testades på utvalda marknader sedan mitten av 2016. Efter att ha fått feedback från användare på testmarknaderna har företaget börjat rulla ut de nya förmågorna till alla. För att prova det trycker du på dela-knappen inuti YouTube-appar och du ser en karusell överst med dina kontakter. Tryck på mottagaren du vill ha och ett meddelande att gå med videon om du vill. Videon nedan visar delnings- och chattfunktionen i åtgärd.

">

Varje gång du delar en ny video startar det en chatt och alla i samtalet kan dela sina åsikter om det. Mottagare kan svara med text eller med en annan video. Du kommer också att kunna bjuda in andra kontakter i samtalet och som kommentarer. Det här rullar fortfarande ut globalt, så om du skickar en video till någon som inte har den nya delade fliken ändå fungerar det inte förrän deras app uppdateras.

Det låter dig hitta vänner från telefonens adressbok, men det finns för närvarande inget sätt att blockera förfrågningar från personer du inte vet som kan bli irriterande. Lyckligtvis kan du alltid neka förfrågningar. Ändå kommer dessa nya delningsfunktioner effektivt att göra YouTube till en mobilmeddelande och ge ett enklare sätt att umgås medan du tittar på virusvideor med dina vänner.

Har detta rullat ut till din mobilapp än? Vad tycker du om det hittills? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.