Windows Live SkyDrive för Apple iOS [First Look]

Microsoft tillkännagav Windows Live SkyDrive-appen för Apple iOS-enheter. Här är vår första titt på hur du använder den och vad du kan förvänta dig.

På din iPhone, iPod touch eller iPad installerar du SkyDrive-appen från App Store. Efter nedladdning hittar du SkyDrive-ikonen på startskärmen. Tryck för att starta den.

Du uppmanas att logga in på ditt Windows Live-konto. När du har skrivit din e-postadress fyller den automatiskt i .live.com eller .hotmail.com efter att du har skrivit @ -symbolen.
Inte en stor funktion, men en bra tidsbesparare är att du har flera MS Live-konton.

Efter inloggning presenteras du med mapparna i din SkyDrive. Tryck på en mapp för att se filerna i den.

Tryck på en fil för att visa den i läsläge. Här är ett exempel på visning av PowerPoint och Excel-dokument på en iPod touch.

När du tittar på ett dokument klickar du på ikonen Dela uppe till höger på skärmen för att dela länken till den med andra kontakter via e-post.

Välj sedan om du vill att folk ska ha Visa eller Visa och redigera rättigheter till det.

Mail-appen öppnas för att du ska skicka den av.

Den person du skickade länken till behöver bara klicka på den i deras email. De kommer till dokumentet där de kan visa och / eller redigera det i webbläsaren via Microsoft Office Web Apps.

Med SkyDrive-appen kan du skapa nya mappar på din SkyDrive. När mappen är skapad trycker du på pilikonen.

Nu kan du ladda upp bilder eller video till mappen. Tryck på Lägg till ett foto eller en video. Ta sedan en bild eller video eller använd befintliga filer från din enhet.

Här har jag lagt till några bilder från min kamerarulle. Om du har bilder lagrade på SkyDrive kan du enkelt se dem från din enhet.

Naturligtvis efter att ha laddat upp filerna kan du komma åt dem från din SkyDrive var som helst du har tillgång till den.

Liksom med andra iPhone / iPod Touch-appar, kan du köra SkyDrive på en iPad - endast i 1 och 2x-läge. En iPad optimerad version kommer att vara välkommen.

Sammantaget är SkyDrive för Apples iOS ett bekvämt sätt att ladda upp och dela dokument, videor och foton. Det är dock begränsat att kunna arbeta med filerna på din enhet. Förhoppningsvis visar rykten om MS Office-paketet för iOS att vara sant.

Det skulle vara trevligt att ha möjlighet att redigera delade dokument på din Apple-enhet.

Här är en video från Microsoft som demonstrerar SkyDrive-appen på en iPhone.