Mozilla lanserar Thunderbird 3 - Firefox Free Email Twin

Efter att ha utvecklats i över två år från den senaste utgåvan, har Mozilla presenterat Thunderbird version 3.0. Denna GRATIS open-source-fågel har vuxit ganska mycket och är en ny kraft som ska räknas inom e-postdomänen. Den första sak att prata om med Thunderbird är snabbhet! Det här är snabbt! Den nya installationsprocessen är väldigt strömlinjeformad och så lätt att en halv-Amish gypsy grisodlare kunde ställa upp det (men lycka till att hitta en av dem som gör det för dig!)

Självinstallationsfilen är bara 8, 5 MB, vilket tar mindre än en minut att ladda ner på de flesta nätverkshastigheter ! När det är installerat kommer Thunderbird direkt att fråga dig om din kontoinformation som du ska använda med Thunderbird (GMAIL, etc.) Precis som i Windows Live Mail kan du förvänta dig att Thunderbird automatiskt konfigurerar dina inställningar för att få dig igång med e-postmeddelandet leverantören. Om jag lämnar allt det hårda tekniska arbetet helt ur bilden, kommer jag att kalla det: "plug-n-play" -mail.

Intresserad av att ta det för en testkörning när du läser med? Ladda ner den senaste versionen av Thunderbird direkt från Mozilla.

Funktionerna som du hittar i Thunderbird är inte lika omfattande som Office Outlook, men det betyder inte alls att det är en pushover. Den nya versionen verkar utformad med webbaserad e-postintegration i åtanke, särskilt Gmail .

Möjligen är Thunderbirds bästa funktion som nämnts ovan sin hastighet (# 2 är det priset :). Det finns för närvarande inget annat e-postprogram med samma prestationstid med matchande funktioner. Här är en kort titt på några av de viktigaste funktionerna som jag märkte med Thunderbird 3.

Översikt över nyckelfunktioner

  • Tabbed browsing gör att du kan läsa igenom dina e-postmeddelanden precis som en webbläsare. Denna funktion är ingen överraskning från företaget som tog oss med Firefox.

  • Avancerad sökning och filter kan du globalt söka efter alla dina meddelanden för de villkor du vill ha. Tillsammans med unika villkor kan du också använda olika filter för att minska sökningen ännu längre. För användare av Vista och Windows 7 kan Thunderbird integrera direkt med Windows Search så att du kan hitta och öppna e-postmeddelanden från startmenyn. Med Thunderbirds hastighet kan den här metoden för att snabbt hitta e-postmeddelanden bli mycket snabbare än att logga in i Gmail-webbgränssnittet eller vänta på Outlook.

  • Precis som Firefox har Mozilla integrerat användningen av tillägg från tredje part för användning med Thunderbird. Det finns flera nya tillägg tillgängliga för version 3, men några av de gamla tilläggen fortsätter att vara toppladdade.

  • Aktivitetshanteraren låter dig spåra alla historier om åtgärder och ändringar som gjorts när du använder Thunderbird 3.

  • Om du vill ha en enda anledning att ladda ner Thunderbird är det synkroniseringsfunktionen kombinerad med Thunderbirds överlägset snabba hastighet. Thunderbird 3 innehåller som standard automatisk synkronisering av alla e-postmeddelanden i ditt onlinekonto var 10: e minut. Denna åtgärd gör Thunderbird till ett utmärkt verktyg för att säkerhetskopiera dina e-postmeddelanden lokalt för offlineanvändning vid en senare tidpunkt. Om du använder Gmail på en bärbar dator slår det säkert Gmail offline.

  • Läs och säkerhetskopiera alla dina nyhetsflöden och bloggabonnemang utan att använda ett separat program. Återigen en av de bästa funktionerna om Thunderbird - säkerhetskopiera allt ditt onlineinnehåll för användning senare när du kanske inte har tillgång till Internet.

Har du testat Thunderbird 3? Älskar det, hatar det, oavsett-vi skulle älska att höra vad du måste säga om ansökan. Vänligen lämna en kommentar nedan eller gå vidare till groovy community forum där aktiv groovy bidragsgivare, goLfie har redan börjat diskutera ämnet.