Windows 8.1 gör det enkelt att avinstallera flera appar på en gång

En irriterande i Windows 8 är att när du vill avinstallera moderna appar kan du bara göra det en åt gången. Med Windows 8.1-uppdateringen kan du nu avinstallera flera appar i ett fall. Här är en titt på hur man gör det.

Avinstallera Windows 8.1 Apps

För att avinstallera flera appar på en gång, högerklicka på startskärmen eller svep nerifrån på en pekskärmsenhet och välj sedan Anpassa-knappen. Alternativt kan du bara trycka på någon kakel på Start-skärmen för att öppna Anpassa läge.

Välj sedan vart och ett av de appar som du vill avinstallera. Du vet att en app är markerad när ett kryss visas i det övre högra hörnet av plattan.

Välj sedan avinstallationsikonen och en skärm kommer upp med en lista över varje app du har valt. Om du loggar in på alla dina Windows 8.1-system kan du också markera rutan för att bara ta bort dem från den enhet du är på. Eller låt den vara omarkerad för att ta bort var och en av dem från alla dina Windows 8.1-datorer.

Om du vill ha en app tillbaka är de lätta att installera om. Öppna Windows Store och högerklicka på skärmen eller svep nerifrån på en pekskärmsenhet. Välj sedan dina Apps från butikens meny.

Detta ger dig en lista över alla appar som du har installerat från Windows Store från det konto du är inloggad med.