Undersökning säger: iPhone ägare är mest nöjda

Amerikanska iPhone-användare rankar högst när det gäller kundlojalitet, enligt en studie från mobilanalysföretaget Zokem . iPhone gör 84% bättre när det gäller lojalitet än Android, närmaste löpare. Lojalitetsfiguren utvärderar hur lojal en användare är mot den telefon han använder idag.

Jag hittade återköpsbeteendet i samma studie ganska intressant. Det verkar som om Android-användare är mest lojala mot sin typ av smartphone när det gäller att köpa en ny enhet. 89% köper en annan telefon som kör Googles plattform, medan endast 84% av iPhone-användare kommer att köpa en annan Apples smartphones. BlackBerry-användare är tredje, på 61%. Också intressant är att 33% av Symbian S60-användare och 36% av Palm Pre-användare skulle köpa en iPhone.

Det finns redan röster som säger att den enda anledningen till att Verizon-användare köpte Android-enheter var att de var det bästa alternativet en gång till iPhone. Vi ska bara se om det är sant, nu har Verizon också Apples enhet som erbjuds.

Hur är det med dig? Vad äger du idag och vad ska du köpa när kontraktet löper ut? Kommer du hålla fast vid en iPhone eller Android eller tänker du göra en switch?