Apple Inspekterar Leverantörerna, Frågor Pressmeddelande

Kom ihåg nyhetsartikeln om petitionen och uppmanar Apple att göra nästa iPhone på ett etiskt sätt genom att hålla ett närmare grepp om hur leverantörerna behandlar sina arbetare? Framställningen har redan tecknats av över 60 000 personer och räknar, och det verkar som om Apple faktiskt gör något åt ​​problemet.

Jag förstår helt företagets attityd. De har en ny iPad och iPhone, så det sista som behövs är dålig press.

Ett pressmeddelande från bolaget säger att Fair Labour Association kommer att genomföra särskilda revisioner hos företagets leverantörer. Till sin kredit har Apple begärt detta. Oavsett vad riktat beslutet är det ett bra steg i en normal riktning.

Fabriker som kontrolleras kommer också att innehålla Foxconn-anläggningar i Shenzhen och Chengdu, Kina. Foxconn-anläggningarna har varit föremål för många pressrapporter om arbetsförhållandena.

Tusentals anställda kommer att intervjuas om arbets- och levnadsvillkor, bland annat anläggningarna, samt dokumenten kommer att ses över omfattande.

Leverantörerna har givetvis försäkrat Apple om sitt fulla samarbete (vem skulle vilja förlora sådan verksamhet?).

Förhoppningsvis kommer detta att leda till en minskning av artiklar som beskriver skrämmande saker från Apples leverantörs fabriker. En rapport kommer att publiceras i mars. Det blir intressant att se vad som händer med leverantörer som inte uppfyller standarderna.