LogMeIn köper den populära lösenordshanteraren LastPass

LastPass meddelade idag att LogMeIn har förvärvat det. LogMeIn erbjuder produkter som Hamachi, Cubby och ett vårt favoritprogram för delning av skrivbord för samarbete Join.me.

Tydligen var avtalet för 125 miljoner dollar i kontanter enligt LogMeIn-investerarens inlägg som säger:

"LogMeIn kommer att betala 110 miljoner dollar i kontanter på nära håll för alla utestående aktieintressen i LastPass, med upp till ytterligare 15 miljoner dollar i kontanter som betalas i kontingentbetalningar som förväntas betalas till aktieägare och nyckelpersoner i LastPass vid uppnåendet av vissa milstolpe och kvarhållningsmål under den tvåårsperiod som följer efter transaktionens avslutande. "

Enligt ett uttalande från LastPass innebär det att de två företagen kommer att kunna samarbeta och kombinera teknik för att skapa en bättre produkt.

Vad betyder detta för dig som en LastPass-användare? Bra saker! Vi kommer att fortsätta att bygga och förbättra LastPass för våra gratis-, premium- och företagskunder. Tillsammans med LogMeIn kan vi uppnå mer, snabbare - ger en ännu bättre service till miljontals människor. När vi blir medlem i LogMeIn-familjen under de närmaste månaderna kommer vi att släppa uppdateringar till LastPass, introducera nya funktioner och fortsätta att öka servicen när vi arbetar för att få LastPass till miljoner fler som kämpar med lösenord.

Medan vissa av oss här använder LastPass och är förtjusta i det, har LogMeIn vana att skaffa sig gratis tjänster, så slutligen sluta betala för att de ska öka sina vinstmarginaler.

Personligen abonnerar jag på Premium-versionen, som bara är $ 12 / år. Men jag hoppas verkligen det slutar inte kosta mer i slutändan.

Många nuvarande användare verkar inte vara nöjda med denna affär och uttrycker sin frustration på Twitter och andra sociala medier. Det ser också ut som LastPass PR försöker också skada kontrollen. Här är bara ett exempel:

LastPass hade ett mindre säkerhetsbrott tidigare i år och snabbt återhämtat sig från det. Men det blir intressant att få reda på mer om samarbetet av denna affär, och utvärdera huruvida du inte ska lita på tjänsten.

Innan du panikar och dödar dina konton, låt oss se hur detta spelar ut. Vi kommer att hålla ett öga på den här när det gäller säkerhetsaspekten.