Gör en iPhone eller iPod Touch ett tangentbord och en mus

Du vet redan att du kan använda din iPhone, iPad eller iPod touch som fjärrkontroll för din Apple TV. Men visste du att du kan använda dem som mus och tangentbord på din Mac eller PC?

För att denna metod ska fungera behöver du ha din dator och iDevice på samma nätverk.

Gå först till Logitech-webbplatsen för att ladda ner Touch Mouse Server. Välj ditt operativsystem. Här ska jag använda mitt Windows 7 64-bitars system.

Installationen är rakt fram efter guiden. Du är klar med tre musklick.

När du har installerat, har Touch Mouse Server en ikon som lever i systemfältet.

Därefter laddar du ner den gratis Touch Mouse-appen från iTunes App Store på din iPhone eller iPod Touch. När det hämtats, starta Peka mus.

Nu ser du ditt system listat på menyn. Tryck på den för att ansluta till systemet med Touch Mouse Server. Nu kan du använda din iDevice som en mus.

Tryck på tangentbordets ikon för att börja skriva på datorn från din iDevice. Tryck på ikonen Koppla bort för att koppla från datorn du använder.

Tryck på ikonen Inställningar för att justera hur Touch Mouse fungerar. Det finns några intressanta inställningar som gör det enklare att använda. Inställningarna som jag justerar mest är spårnings- och klickalternativ. Det finns flera att utforska. Försök dem att se vad som fungerar bäst för dig.

Om du har problem med att ansluta, ta upp serverns inställningar på datorn. Det ger upp ett fönster som visar datorns IP-adress.

På din iDevice trycker du på fältet Ange din dators IP-adress. Ange sedan den IP-adress som visas på skärmmenyn med musen. Klicka på Klar.

Om du är en tummigent, kan du också använda den i liggande läge.

Detta är en cool inställning om du vill styra datorn medan du sparkar tillbaka i kontorsstolen. Eller om du använder den med din HTPC eller ger PowerPoint-presentationer.