Windows 8.1: Använd moderna applikationer från skrivbordet enklare

Windows 8.1s moderna eller metropost-apparater är oftast en eftertanke på en traditionell dator med mus och tangentbord. Men på en touch-aktiverad enhet är de mycket mer användbara och skrivbordet verkar daterat. Det är svårt att träffa målen på skrivbordet med ditt finger. Även om jag skrev en artikel om hur man gör skrivbordet mer beröringsvänligt.

Använd ModernMix

Men jag tar mig tillbaka, tillbaka till skrivbordet och moderna appar. Ett sätt att göra tunnelbanestilens användargränssnitt och appar mer användbar i Windows 8.1 är att spendera 4, 99 USD på Stardocks ModernMix. Det är ett praktiskt verktyg som låter dig köra moderna appar i ett traditionellt skrivbordsstilfönster. Om du har följt något av mina skrivningar vet du att jag är en stor fan av Xbox Music och att använda ModernMix är ett måste för att få ut det mesta av en traditionell PC eller laptop.

En annan cool sak du kan göra är att högerklicka på gränsen för de moderna appfönstren och välj att skapa en genväg till den på skrivbordet.

Eller om du är ett fan av att ha appar på aktivitetsfältet, högerklicka på appen medan du är öppen och enkelt peka på den.

Starta moderna appar från skrivbordet

Vanligtvis för att öppna en modern app måste du gå till startskärmen för att starta den. Men här är ett coolt trick du kan använda för att starta dem direkt från skrivbordet.

Öppna Power User-menyn genom att slå Windows Key + X på tangentbordet och välj Kommandotolken. Detta fungerar antingen på Start-skärmen eller på skrivbordet. Alternativt kan du starta den genom att skriva: cmd från startskärmen och sedan välja den från sökresultaten.

När kommandotolken kommer upp skriver du in : explorer shell: AppsFolder och tryck Enter.

Mappen med alla dina appar, inklusive moderna appar. kommer att komma upp. Dubbelklicka bara på den du vill öppna. Plus om du redan har ModernMix installerat, öppnar du dem i skrivbordsfönstret. Du kommer sällan någonsin att gå till startskärmen igen.

Bonus Tips: Stoppa skrivbordsfiler från att öppna i moderna applikationer

Det här är också ett bra tips för att få skrivbordet och det moderna användargränssnittet att spela bättre med varandra. Ingenting är mer irriterande, särskilt på en dator med en skärm, startar en bild eller PDF och har den öppnad helskärm i en modern app. Visst kan du använda snap-funktionen, som har förbättrats med Windows 8.1, men varför har inte dina skrivbordsposter öppna i skrivbordsprogram? Kolla in min artikel om att detta ska ske genom att ändra filföreningar. Kom också ihåg att Windows 8.1 har gjort flera förbättringar för att göra det moderna användargränssnittet mindre irriterande när du använder skrivbordet.

Att få Windows 8.1 kvadrerad bort till hur du vill använda det tar lite tid. Men om du är stationär och mer användbar för Windows 7 och tidigare versioner, kommer du att vara glad att du gjorde det. Förhoppningsvis genom att använda de metoder vi täcker här kommer övergången lättare.

Har du en favoritspets som du använder för att göra Windows 8.1 lättare att använda? Skjut mig ett mail eller lämna en kommentar nedan och berätta om det!