Whatbrowser är det enkla sättet att förklara webbläsare till någon

Har du någonsin försökt att förklara vad en webbläsare var för någon som inte är tekniskt kunnig? Jag försökte nyligen konvertera några av mina långvariga Internet Explorer med släktingar till Chrome och det resulterade i fullständig förvirring. Frågorna kom upp precis som du förväntar dig att de skulle, "Vad handlar den här Simon Says ikonen om?" "Vad gjorde du på internet, det är borta." Och så vidare. Situationens verklighet gjorde det snabbt nödvändigt att förklara vad en webbläsare var och lyckligtvis var jag fortfarande där personligen för att göra det. Men, om du inte är där personligen? Det är där WhatBrowser kommer in.

När du besöker whatbrowser.org det kommer att upptäcka vilken webbläsare du kör, och vilken version. Då visas den här informationen i en liten låda och listar sedan andra webbläsaralternativ. Det är ganska uppfriskande att se en objektiv förklaring när du anser att Google äger och driver webbplatsen.

Om du fortsätter att rulla ner sidan börjar en kort och enkel förklaring av vad en webbläsare är. Varje steg i förklaringen åtföljs av en del snygga klippkonst.

Sidan är också tillgänglig på flera olika språk, så låt inte det vara ett hinder. Webbplatsen är avsedd att automatiskt upptäcka vilket språk du redan använder på din dator, men bara incase det finns inte en manuell språkväxlare längst ner.

Övergripande whatbrowser är inte alltför imponerande, men det kan ge en smidig stegningssteg för att få icke-techy familj och vänner att använda en bättre webbläsare.