Google Chrome kommer slutligen att erbjuda alternativ för att blockera autoplaying-videor

Google följer snart Apples ledning genom att inaktivera autoplaying-videor i sin Chrome-webbläsare i början av januari 2018. Denna irriterande trenden på webbplatser har blivit oskälig, och det är ett problem för användare som mig själv som har begränsade mätförbindelser.

Vid sin utvecklingskonferens i juni meddelade Apple nästa version av MacOS som heter High Sierra, kommer att innehålla en ny version av Safari som blockerar autoplaying-videor. Google tillkännagav en liknande förändring för Chrome i ett blogginlägg denna vecka. Det är kul att se fler av dessa webbläsare utvecklare kommer till deras sinnen.

Kommande Chrome 63-utgåvan kan blockera autoplaying av video och ljud

Om det är en sak som jag hatar om den moderna webben är det självklara avspelning av video och bakgrundslyd. En del av det har påverkat min flyttning till Firefox de senaste åren. När jag laddar en webbsida för att bara läsa innehållet behöver jag inte ladda en video också. Vad som är värre är att även när du stoppar videon buffrar den fortfarande upp, med hjälp av upp mobila data.

Mozilla innehåller fortfarande en Work offline-funktion i sin webbläsare. Det fungerar inte alla tidssidor som Mashable och Business Insider, inkluderar inbäddade kontroller på sina webbsidor som dödar sidan när du går offline. Med Google nu hoppar på bandwagonen "ingen autoplaying", borde det troligtvis göra webbplatser ompröva deras tillvägagångssätt. Här är vad Google hade att säga om den kommande förändringen:

Med start i Chrome 64 tillåts autoplay när media inte spelas upp ljud eller användaren har angett intresse för media. Detta gör att autoplay kan uppstå när användarna vill att media ska spela och respektera användarnas önskemål när de inte gör det. Dessa förändringar kommer också att förena skrivbords- och mobilwebbeteende, vilket gör utvecklingen av webbmedier mer förutsägbar över plattformar och webbläsare.

Inte alla användare har samma inställningar för autoplay media, så Chrome 63 kommer att lägga till ett nytt användaralternativ för att helt stänga av ljud för enskilda webbplatser. Det här alternativet för muting av webbplatsen kommer att kvarstå mellan surfningssessioner, så att användarna kan anpassa när och var ljudet ska spela. Källa

Ändringen är inte lika detaljerad som Safari 11 på MacOS 10.13 men det går långt. Safari 11 kommer inte bara att blockera autoplaying-videon på en webbplats, men du kan även inaktivera ljud för eller blockera på alla webbsidor. Jag hoppas att Microsoft Edge och Mozilla Firefox-folk överväger att göra detsamma i sina webbläsare, och jag hoppas att jag inte har vänta tills nästa funktionuppdatering kommer att få den.

För närvarande är blockering av autoplaying-videor en hit eller miss med hjälp av plugin från tredje part. För dem som fortfarande måste kämpa med begränsat bredband, kommer det att ge oss lite sinnesro och skicka ett starkt budskap till webbutgivare framöver.