Projekt Spartan Browser lanserad med Windows 10 Build 10049

Microsoft lanserade idag Windows 10 build 10049 för PC till Windows Insiders som deltar i snabbringen för uppdateringar. Medan det finns några mindre tweaks och bugfixar, är den stora nyheten här den nya webbläsaren kodad: Project Spartan.

Företag execs sa efter släppt Windows 10 build 10041, att det kommer att lansera bygga snabbare till Windows Insiders, och med dagens lansering verkar vara att hålla sitt ord. Det här är den andra byggnaden som företaget har levererat på mindre än två veckor. Tidigare var det en väntan på över 50 dagar mellan bygg 9926 och bygg 10041.

För att få tag i uppdateringen, gå bara till Inställningar> Uppdatera & Återställ> Sök efter uppdateringar och hämta den senaste byggnaden. Kom ihåg att det här är en annan fullständig uppdatering, en omstart krävs, och det tar en anständig tid - en timme eller mer.

Projekt Spartanskt

Det här är den nya webbläsaren som Microsoft introducerar i Windows 10. Den kommer att finnas tillgänglig på alla Windows 10-enheter, dvs datorer, telefoner, surfplattor, när den slutliga versionen av Windows 10 är klar senare i år.

Det här är en ny strömlinjeformad webbläsare som fokuserar på webbinnehållet och gör det enklare att konsumera och dela. Jag installerade just det för några minuter sedan, och det är inte vårt sista blick på den nya webbläsaren, men jag tog några skärmdumpar av några av dess funktioner.

När uppdateringen är klar visas en ny Project Spartan-ikon på Aktivitetsfältet, som visas i bilden nedan.

Funktionen Inking och delning gör att du kan rita på en webbsida och sedan dela den med andra på sociala nätverk, e-post eller olika appar.

Du kan använda ditt finger, musen eller en stylus för att skriva på sidorna.

Just nu visas delningsmenyn i en Windows 8.1-stil, förhoppningsvis kommer det att ändras i den slutliga versionen, eftersom det är typ av en klumpig upplevelse.

Här är en titt på inställningsmenyn som låter dig visa favoritfältet, ändra visningsstil, startsidan och mer.

Efter min uppdatering märkte jag mina favoriter och surfhistoriken togs över från IE 11 i Windows 8.1. Webbläsaren är mycket snabbare än IE, är beröringsvänlig och gör sidorna riktigt bra.

Videon nedan från Microsoft är en närmare titt på den nya webbläsaren i aktion.

">

Andra fasta problem

Möjligheten att använda Project Spartan är den stora nyheten med den här byggnaden, men Microsoft tillkännagav också några andra problem som är fasta i den här byggnaden.

  • Vi har löst problemet från Build 10041 för när Photos-appen på din dator kraschar när du trycker på den cirkulära ikonen (din kamera rulle - tack Rafael) längst upp till vänster för att se fotot du just tog.
  • Vi har också åtgärdat problemet från Build 10041, där du kanske hamnar i ett tillstånd där Windows öppnas på skrivbordet oavsiktligt syns bakom startskärmen, uppgiftsvisning, Snap Assist och omarrangemang av Windows i Tablet-läge.
  • Du kommer inte längre fastna när du manuellt låser din dator (Windows Key + L) under den ursprungliga utgående rutan.

Har du hämtat uppdateringen och använt Project Spartan än? Lämna en kommentar och låt oss veta, eller gå med med andra Windows-entusiaster som testar det i Windows 10 Forum.