Windows 10 Mobile Preview Bygg 10536.1004 tillgängligt nu

Efter ganska lång väntetid rullar Microsoft ut den senaste Windows 10-mobilen förhandsgranska byggnaden 10536.1004 till Windows Insiders idag. Gabe Aul gjorde meddelandet på Twitter sent i eftermiddag.

Win10 Mobile build 10536.1004 är nu tillgänglig för #WindowsInsiders http://t.co/JRO34zax56

- Gabriel Aul (@GabeAul) 14 september 2015

Den senaste uppdateringen vi såg var Preview build 10512, och det var en stor förbättring jämfört med den tidigare versionen, men det hade naturligtvis sina problem som alla Preview builds gör. Microsofts Gabe Aul räckte ut till Windows Insiders på Twitter förra veckan för att ta reda på om byggnaden skulle släppas till Fast-ringen, trots att det hade en stor insats med Store inköp, var det övergripande svaret från Insiders en rungande ja! Men tyvärr byggdes nixed förra fredagen på grund av en annan fråga upptäckt. Gabe sa på Twitter "Jag har några dåliga nyheter folk. Vi upptäckte ett problem sent i går kväll som skulle ha orsakat byggnader * efter * 10536 att inte installera över det. "

På måndag meddelade Microsoft att den nya mobila byggnaden skulle vara tillgänglig på imorgon, men som noterat, var det faktiskt rullat ut sent på eftermiddagen är tillgängligt nu.

Windows 10 Mobile Build 10536

Uppdateringen är nu tillgänglig för Windows Insiders. Gå bara till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Telefonuppdatering> Sök efter uppdateringar . Och du måste gå igenom två omgångar av uppdateringar. Först är att uppdatera för att bygga 10536.100 och sedan bygga 10536.1004

De nya byggfunktionerna åtgärdar buggar i den tidigare utgåvan som bröt funktionen Stilla timmar och mobil hotspot. Det fixar också ett problem med en icke fungerande låsskärm som vissa användare hade.

Enligt Microsofts Blogging Windows-webbplats bör du även se följande förbättringar:

  • Insider Hub ingår nu igen!
  • Mobil hotspotfunktion har fixats.
  • Röstinmatning har uppdaterats för att lägga till stöd för japanska och engelska (Indien) taligenkänning.
  • Uppdateringar med en enda hop är återigen tillgängliga från Windows Phone 8.1 till Windows 10 Mobile Insider Preview för alla enheter.
  • Tvåfaktorsautentisering är fastställd när du ställer in en enhet för både text- och telefonautentisering.
  • Startskärmen kommer att laddas i stället för att misslyckas med att "Laddar ..." visas i en slinga tills enheten startades om. (Vi spårar fortfarande ett problem där det kan visa "Laddar ..." i några sekunder.)
  • Ganska timmar \ Stör ej, har blivit fixad.
  • Fördröjning vid visning av datum och tid på låsskärmen har förbättrats.
  • Knappa och zooma in Maps fungerar nu som förväntat.

Den innehåller också en uppdaterad Photos app, ett nytt handtagsläge som gör det lättare att nå saker och Windows Feedback app returnerar.

Naturligtvis finns det även kända problem i denna byggnad, som enligt Microsoft inkluderar följande:

  • När du har startat om din telefon visas inga meddelanden, till exempel nya meddelanden, tills du låser upp din telefon. Därefter bör du se meddelanden för nya meddelanden helt bra.
  • "ZStorage" visas i Inställningar-appen under System och genom att klicka på den får appen Inställningar att krascha.
  • Kamerauppladdning till OneDrive kan inte aktiveras baserat på tidigare inställningar. För att åtgärda detta, se till att du kör den senaste versionen av OneDrive genom att öppna den övre vänstra navigationsfältet, sedan inställningarna till höger för att verifiera att kamerans uppladdning är på och du har den senaste appen (version 17.2).
  • Insiders kommer inte att kunna flytta från långsam till snabb ringar tillfälligt; Vi arbetar med en lösning men i mellantiden för att flytta en enhet från långsamt till snabbt måste du använda Windows Phone Recovery Tool till att börja med Windows Phone 8.1 och välja direkt i snabbringen.
  • Ytterligare språk för tal och tangentbord kommer inte att vara tillgängliga förrän imorgon (9/15) och kommer att fel om du försöker ladda ner. Om du redan har språk för tal och tangentbord som laddats ner till din telefon innan du uppgraderar, kommer de att förbli och tillgängliga för användning

Kom ihåg att du är säker på att telefonen är fulladdat, du är på Wi-Fi och lämnar din telefon ansluten när uppdateringen äger rum. Under uppgraderingsprocessen startas din telefon flera gånger.

Jag börjar just nu ladda ner uppdateringarna till min Lumia 635, och efter att jag så småningom får de nedladdade bitarna ser vi hur sakerna går. Trots förseningarna i nya byggnader verkar Microsoft vara nära slutversionen, eftersom de senaste uppdateringarna bara förbättrar prestanda och patch säkerhetsbuggar.

Om du är en Windows 10 Mobile Insider, låt oss veta hur uppdateringen går för dig, eventuella problem du stöter på nedladdning av uppdateringen och eventuella lösningar som du har i kommentaren nedan.