Vad är "Windows 8 To Go?"

Windows To Go är en Enterprise-funktion som låter dig skapa en Windows-installation på en USB-minne eller annan masslagringsenhet och köra den var du än än. Fångsten är att det krävs att Windows 8 eller Windows 7 körs. Det betyder att du förmodligen inte ska använda Windows To Go som skrivbordsbyte, utan snarare som en alternativ arbetsstation som du kan bära med dig på det fysiska mediet.

Så här skapar du en Windows till Go-arbetsytan i Windows 8 Enterprise

Krav

  • 32 GB eller större masslagringsenhet (USB-tumdrivenhet, extern hårddisk, SD-kort, etc.)
  • En Windows 8 Enterprise bildfil (.iso eller .wim installationsdiskfil) [ladda ner utvärderingen från MSDN här]
  • En dator som kör Windows 8 Enterprise

För att starta det, använd tangentbordsgenväg WinKey + W för att öppna fältet Inställningsökning och skriv: Windows för att gå . Länken till programmet visas under Resultat.

Välj nu vilken bärbar media du vill skapa Windows Work-arbetsytan på.

Om du försöker skapa en arbetsyta på en disk som är för liten tillåter den dig inte att fortsätta eftersom 32 GB är den minsta storleken som krävs.

Välj bara systembilden. Windows kanske kan hitta den automatiskt, men du måste nog använda "Lägg till sökplats" -knappen och peka ut den katalog som den är lagrad i.

Observera att install.wim-filen på installationsskivan finns i mappen Källor på skivan.

Välj sedan om du vill ha BitLocker-säkerhet på den här arbetsstationen. BitLocker funktioner för att helt kryptera enheten och kräver att lösenordet anges innan Windows startar. När Windows startar kan du fortfarande ha ett separat användarnamnslösenord för konto som används för att logga in på arbetsstationen.

Bekräfta bara att du är okej när USB-enheten är formaterad och klicka på Skapa.

Att skapa Windows-Go-arbetsytan kan ta upp till 15 minuter beroende på din USB-pinnehastighet och systemets I / O-effektivitet.

Den sista sidan i Windows till Go-skapningsguiden kommer att fråga dig om du vill att Windows till Go-arbetsytor ska startas automatiskt när du läggs in. Detta påverkar endast det fysiska systemet och inte USB-enheten.

Det är allt som behövs för att skapa en Windows till Go-arbetsyta för Windows 8 Enterprise. Har någon av dina groovy läsare provat det? Vi skulle gärna höra om din erfarenhet av systemet i kommentarerna nedan.