Chrome Web Store: Apps för allt

Som visat sig tillbaka på 80-talet när IBM mumlade golvet med Apples MAC lever och döms plattformar baserat på applikationer som stöds. Apple lärde sig allt detta bra när deras bästa app var i grunden MACPAINT medan IBM hade app efter att appen utvecklades för plattformen, inklusive ett litet företag som heter Microsoft. År senare hade Apple förmodligen varit en bild av det förflutna om Microsoft inte bailed ut Apple och räddade företaget ...

Ok - Historia lektion över men låt oss inte glömma lektionen . Det handlar om Apps-perioden. Det här decenniet Apple visade att de inte skulle förlora denna kamp två gånger och lanserade den otroligt framgångsrika Apple App Store för sin mobila plattform iPhone. En miljard nedladdningar senare ... ja ...

Google - Ja, det var bara en fråga om tid innan vi började se App Stores popup från alla. Jack tog en titt på Google Chrome webbshop tillbaka i december och det har blivit väldigt galet eftersom vi trodde att vi skulle gräva lite djupare och visa dig hur du kan krydda din Chrome-installering lite och den här gången gick att sparka saker med en groovyVideo!

">

Åh, du hatar videor? OK bra, här går du:

Affären

Butiken själv är snygg och städad. De flesta applikationer är gratis, och andra kräver vanligtvis en mycket liten månadsavgift eller en engångsbetalning. Alla applikationer har sin egen kategori och den specifika sidan för varje enskild app är perfekt organiserad. Du får information om program, vissa skärmdumpar och videor av den och även en rating av den baserat på vilka andra användare som har fått fem stjärnor. Sorten är stor och blir större och du kan få allt från ett doodlingprogram till en fullblåst affärsapp.

tillämpningar

Apparna är bara den första delen av webbutiken och de är kanske den bästa anledningen att prova detta på din installation av Chrome. Med varje ny applikation kan du bli mer kreativ, flexibel och produktiv med din webbläsare, eftersom de flesta appar baseras på att få en produkt eller webbplats på ett annat sätt (till exempel lager som kombinerar RSS, FB och Twitter till en ).

Installera appar är enkelt. Klicka på den blå installeringsknappen på någon applikationssida ...

... vänta sedan appen är installerad ...

... och då borde det dyka upp för att vara med dig varje gång du öppnar en ny flik.

Extensions

Extensions är också något du hittar i webbutiken. Med introduktionen av kromförlängningar tillbaka i fjol tog Chrome ett ganska stort steg för att fånga Firefox.

Installera tillägg är en process som är helt identisk med appinstallationen. Du slår installera ...

..du väntar…

... det installerar ...

... och du trivs!

teman

Så långt som apps går måste vi säga att teman också är ett måste om du verkligen vill, verkligen anpassa dig nästan vad som helst. Och ja, du känner mig, jag älskar det visuella. ;)

Installera teman är återigen ganska lik de två tidigare processerna vi visade dig. Du installerar ...

…vänta…

... bli informerad ...

…och njut.

samlingar

Samlingar är i grunden en grupp applikationer allt från samma kategori. Beviljas, du kan bara fånga varje app en i taget, men samlingar specialiserar sig på att ge dig bara det bästa och bara vad som fungerar perfekt med alla andra applikationer i gruppen. Åh ja, och det enda ledsna här är att det inte finns någon knapp att installera alla program från en samling med ett enda klick. Det skulle ha varit bra, men ... åh, ja, kanske nästa gång.

Övergripande

Google Chrome webbutik är något mer än bara en plats att kolla in. Applikationerna, teman och tilläggen är alla här för att hjälpa oss att uppnå det vi gör varje dag lättare. Och vart gör vi det? Allt i webbläsaren. Det är allt i webbläsaren.