Uppdatering av Windows 10-skapare Bygg 15055 för PC och Telefon tillgänglig nu

Microsoft släppte idag Windows 10 Build 15055 för både datorer och telefoner för Insiders i Fast-ringen - precis i tid för helgens testning. Detta är den första byggnaden för datorer sedan förra veckans Build 15048 och två dagar efter det att den släppte Build 15051 for Mobile.

Uppdatering av Windows 10-skapare Bygg 15055

Det finns inga nya funktioner att rapportera i den här byggnaden, men det finns gott om buggfixar och förbättringar under huven. Detta förväntas eftersom vi bara är några veckor bort från den slutgiltiga versionen av Creators Update. Faktum är att en intressant sak att notera om den här byggnaden är den visar versionsnumret som 1703. För dig som håller koll på är den nuvarande Windows 10-versionen 1607.

När du har installerat den senaste byggnaden, klicka på Windows-tangenten och skriv: winver och tryck på Enter och där ser du det senaste versionsnumret.

Om du letar efter några nya funktioner hittar du dem i de inbyggda program som filmer och TV och Groove Music.

Bygg 15055 för PC

Här är listan över vad som har fastställts, förbättrats och ändrats enligt Windows Insider chef Dona Sarkar:

  • Om du har Symantec / Norton antivirusprogram installerad på din dator, borde du inte längre få ett 0x80070228-fel när du försöker ladda ner den här byggnaden. Symantec släppte uppdaterade antivirusdefinitioner förra veckan som åtgärdar problemet. Se till att din Symantec / Norton antivirusprogram har de senaste antivirusdefinitionerna innan du försöker installera dagens byggnad.
  • Datorn bör inte längre misslyckas med att uppdatera till den här byggnaden på 71% och återgå till den tidigare byggnaden.
  • Om du har ytterligare språkpaket installerade, bör den här byggnaden installeras bra.
  • Vi fixade ett problem där ibland kontextmenyn när högerklickning på ett felstavat ord i Microsoft Edge skulle startas på en oväntad plats eller under Edge-fönstret.
  • När du använder "Cast media to device" i Microsoft Edge, öppnar den nu Connect-panelen (ses även när du använder Win + K).
  • Vi löst ett problem från senaste byggnader där Microsoft Edge omedelbart kan visa ett "Ej svarande" tillstånd efter att ha öppnat en länk eller klistra in en webbadress i en ny flik.
  • Vi fixade ett problem där ibland verktygsverktygen för flikar över muspekaren i Microsoft Edge skulle ligga kvar på skärmen även efter att ha stängt den relevanta fliken.
  • Vi har löst ett problem som kan leda till att Microsoft Edge oväntat försöker hämta vissa webbsidor istället för att navigera till dem när uBlock Origin-tillägget aktiverades.
  • Vi löst ett problem där det inte gick att använda en touch för att ställa in fokus till textrutor i Microsoft Edges webbnoteringar för att skriva in text.
  • Vi fixade ett problem där, efter att ha använt Ctrl + W om du vill stänga flera flikar i Microsoft Edge på en gång, kan den aktiva fliken förlora fokus och tangentbordsgenvägar skulle sluta fungera tills du flyttar fokus från och tillbaka till fliken.
  • Vi fixade ett problem nyligen, om du har markerat text i Microsoft Edge, flyttat fokus bort från fönstret och sedan returnerade fokus med Alt + Tab eller musen, försökte kopiera den markerade texten inte fungera. Vi fixade också ett nytt problem där du använde Ctrl + C för att kopiera vald text i fältet Edge URL och sedan Ctrl + Shift + P för att öppna ett nytt InPrivate-fönster eller Ctrl + N för att öppna ett nytt vanligt fönster med Ctrl + V att klistra in den kopierade URL-adressen till det nya fönstrets adressfält skulle inte fungera.
  • Vi fixade ett problem för Insiders där, om fokus var inställt på ett Microsoft Edge-fönster, kan pekplatta och tangentbordsinmatning sluta fungera i några sekunder i taget.
  • Vi fixade ett problem för Insiders med flera övervakare vilket resulterade i flimmer och rendering problem när knappen Hub i Microsoft Edge pressades.
  • Vi har löst ett problem där Insiders med flera skärmar kan hitta en av deras bildskärmar skulle sluta rendering (med undantag för musen).
  • Vi fixade ett problem som resulterade i Microsoft Groove ibland inte längre korrekt efter att ha knipat appen till ena sidan av bildskärmen och ändrat storleken.
  • Vi fixade ett problem från senaste flygningarna, vilket resulterade i att aktivitetsfältet kom in i ett tillstånd där många av miniatyrförhandsgranskningarna skulle vara oväntat tomma.
  • Vi fixade ett problem för vissa USB-drivna bildskärmar där Aktivitetsfältet klockan ibland skulle sluta göra i några minuter (till synes fast, men skulle uppdateras på mus-över).
  • Vi fixade ett problem där batteriflyggen skulle krascha för andra gången ikonen för batteriet i aktivitetsfältet.
  • Vi fixade ett problem från de senaste flygningarna som resulterade i att OneDrive.exe oväntat körde ibland med en hög procentuell CPU under lång tid.
  • Vi har fastställt ett problem som Insiders kan ha upplevt, vilket resulterar i att klistra inte fungerar om det kopierade innehållet var från en UWP-app som för tillfället har stängts av.
  • Vi löst ett problem där vissa enheter oväntat inte upptäcktes när vi letade efter tillgängliga parningar för att lägga till i Bluetooth och andra enheter.
  • Vi fixade ett problem där för de med vissa skrivare, genom att klicka på "Fler inställningar" i UWP-apputskriftsdialogrutan, skulle utskriftsdialogrutan hängas.
  • Vi fixade en nyemission där många av de avancerade inställningsdialogerna, som den som sågs när du letade efter drivrutinsuppdateringar, var gråa eller hade gråa komponenter i stället för det förväntade vita.
  • Vi fixade ett problem som resulterade i att Windows Defender Antivirus-meddelanden inte öppnade Windows Defender Security Center när de klickades.
  • Vi har löst ett problem som resulterade i en Microsoft Visual C ++ Runtime Library-feldialog som citerade ett TabTip.exe runtime-fel som förväntas visas på inloggningsskärmen för vissa Insiders.

Bygg 15055 för mobil

Och här är en lista över vad som har ändrats i den här byggnaden för Windows 10 Mobile:

  • Vi fixade ett problem från de senaste flygningarna där volymen kontrollen slutar fungera när du lyssnar på musik i Groove efter en ändpunktsändring (till exempel anslutning av hörlurar).
  • Vi har förbättrat talbarhet genom att fixa en bugg där Cortana oväntat misslyckades med ett anslutningsfel.
  • Vi fixade ett problem där flera svängningar i Cortana-talinteraktioner inte fungerade (till exempel när du skapar en påminnelse i flera delar, i motsats till att du gör det i en enda mening).

För att få den senaste uppdateringen, verifiera att du befinner dig i snabbringen (som du kanske inte är om du flyttat till långsam ringen för att få inbyggda appuppdateringar) och gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows-uppdatering .

Och, naturligtvis, kom ihåg att med alla förhandsgranskningsbyggnader finns det kända fel och andra problem. Gå till Microsoft Blog för att se hela changelog.