Windows 10: Blockera automatiska Windows-uppdateringar med (KB3073930) Utility

Microsoft har släppt automatiska uppdateringar på nära dag för Windows Insiders den senaste veckan. Vanligtvis är det säkerhets- och stabilitetsfläckar för att få det klart för den officiella lanseringen som bara är två dagar bort.

Men under helgen var det många rapporter om en automatisk uppdatering (KB3074681) som orsakade att Windows 10 Explorer kraschar. I klacken av den här debatten har Microsoft släppt felsökningspaketet (KB3073930) som låter dig blockera automatiska uppdateringar.

Dölj Windows 10-uppdateringar

Hämta showen eller dölj uppdateringsverktyget. Håll det på ett bekvämt ställe eller en flash-enhet eftersom den inte installeras, du måste köra den manuellt om ett problem dyker upp.

Det kör en skanning, och du behöver bara välja Dölj uppdateringar, Windows installerar inte dolda uppdateringar .

Välj nu uppdateringen som orsakar problemet, eller göm precis vad du helt enkelt inte vill ha. Klicka på nästa och du kommer inte se den uppdateringen igen.

Om du vill installera en av de dolda uppdateringarna senare, kör du verktyget och väljer Visa dolda uppdateringar, och kontrollera vilka du vill, och Windows Update installerar dem automatiskt.

Det här verktyget syftar för närvarande till Windows Insiders, men alla kommer att kunna använda det efter att de har uppdaterat sitt system till Windows 10. Det bör också noteras att om du har Windows 10 Pro-versionen kommer du att kunna skjuta upp automatiska uppdateringar till en senare tidpunkt. Det här är en inbyggd funktion och ingen separat programhämtning krävs.

Eftersom Microsoft kör Windows som en tjänst (WaaS) och kräver att uppdateringar installeras automatiskt, se till att du aktiverar Systemåterställning, så skapar Windows automatiskt en återställningsplats innan du installerar uppdateringarna.

För mer om det, läs vår artikel: Så här aktiverar du och skapar en systemåterställningspunkt i Windows 10.