Amazon Prime Air Delivery är inställd att ta av snart

Framtiden är nu, online-handelskonglomerat Amazon avslöjade sin nya Amazon Prime Air, en framtida tjänst som kommer att leverera paket under 5 pund på 30 minuter eller mindre med små dronor. Spekulation om Prime Air har pågått under en tid nu. I slutet av 2013 avslöjade Amazon-koncernchefen Jeff Bezos sina planer i en intervju på 60 minuter. Prime Air kommer att vara ett obemannat luftfordon som kräver att paketen levereras inom en tio mils radie.

Amazon Prime Air

Den drone som väger ca 55 pund kommer att flyga under 400 fot med specialiserad känsla och undvika teknik när man levererar paket säkert till kunder. Naturligtvis kan tanken att ha autonoma fordon som flyger över ditt hus vara ett problem. Företaget har försäkrat allmänheten om att lagar av redundans kommer att byggas för att säkerställa säkerheten. Amazon har fortfarande inte uppnått regleringsgodkännande för Prime Air, men syftet är att göra det till ett globalt alternativ. Detta är inte omöjligt eftersom företaget upprätthåller flera distributionscentraler för sina produkter och tjänster. Företaget testar redan prototyper i hela USA, Storbritannien och Israel.

En slutlig design har inte avgjorts, men du kan se en förhandsgranskning av bara en av många prototyper som företaget arbetar på snart. Företaget tilldelades patent i början av 2015 för Drone Delivery Systems. Det är också värt att notera att Jeff Bezos är intresserad av att skicka oss (och kanske leveranser) till rymden. Hans raketföretag, Blue Origin, hade nyligen en framgångsrik raketlansering och landning.

Amazon har varit på en virvelvind av innovationer och teknik. Företaget startade som en online bokhandel 1994 och växte sedan till världens mest framgångsrika online-handlare, som inte bara säljer böcker, men också matvaror, elektronik och musik. Företaget har gått in i nya marknader under det senaste decenniet, med sina senaste framgångar som Amazon Web Service, som konkurrerar med Microsoft Azure och Google Cloud, så att företag köper datorkraft som något annat verktyg.

Amazon Kindle-tabletterna har blivit populära hos konsumenterna och företaget är alltid innovativt. Tidigare i år introducerades det en unik enhet som kallas Amazon Echo smart högtalare som kan hamna en central hub för hemautomatisering. Med nya tjänster som Amazon Prime fortsätter företaget att behaga konsumenterna genom att ge dem vad de vill ha, när de vill ha det.

Amazon har dock upplevt några missar under åren. Senast på grund av sin sena inträde på smartphone-marknaden resonerade Fire Phone aldrig med konsumenter och ansågs vara en komplicerad och dyr dud.

Det har inte hindrat företaget från att leta efter nya tillväxtmöjligheter, med Amazon Prime Air som en realitet snart, kan företaget snart leverera en futuristisk träff till din dörr. Nu har det aldrig varit en bättre tid att gå och köpa en Amazon Prime-prenumeration.