AirDroid 2 ger fullständig Android Enhetshantering på distans

AirDroid är ett enkelt att använda verktyg som låter dig hantera din Android-enhet på distans via webben. Här är en titt på hur lätt det är att använda och vad tjänsten erbjuder.

AirDroid fjärrstyrning

För att starta saker, registrera dig för ett gratis AirDroid-konto. Om du inte känner för att lägga in en massa data på formuläret, använd gärna ditt Twitter, Facebook eller Google-konto för att starta processen.

Därefter ansluter du telefonen till AirDroid. Det här är lätt att göra - skanna bara QR-koden på din dator med din telefon eller surfplatta. Det kommer att peka på appens adress Det andra alternativet är att installera appen direkt från Google Play Butik.

När installationen är klar startar du appen på din enhet och loggar in med samma konto som du använde när du registrerade dig.

Nästa steg är att aktivera en enhetsadministratör, så att appen tillåter några fler behörigheter. Det här gör du på samma sätt som för Android Enhetshanteraren. Glöm inte bara att om du gör det måste du gå till Verktyg och sedan avinstallera i Android-appen. Du kommer inte kunna avinstallera det som du skulle någon annan app.

Därefter får du en adress där du kan komma åt AirDroid. Observera att menyn Verktyg ger dig några fler funktioner att använda om du inte bara vill lämna den. Till exempel kan du koppla telefonens internetanslutning eller stänga några av de löpande uppgifterna.

Om du ansluter till din telefon via internet använder du webbadressen. Om din telefon är ansluten till ett WiFi-nätverk, använd adressen nedan. I det senare fallet måste du tillåta anslutningen från din telefon (men du får inte så många funktioner).

Hur som helst, när du är inne, finns det en hel del saker du kan göra på din Android-enhet från webbplatsen. Det är bra för människor som jag - de är för lat för att hämta telefonen från ett annat rum i huset. Eller kanske är din telefon på kontoret och du behöver tillgång till den.

Som du kan se får du ett elegant gränssnitt, vilket gör att du enkelt kan interagera med din telefon. Låt oss se några exempel.

Kamerans ikon låter dig se vad som står framför någon av din Android-enhetens kameror och till och med ta bilder. Du kan använda den här funktionen tillsammans med en Android-enhet som du inte längre behöver för att byta ut en säkerhetskamera eller en babymonitor.

Om du klickar på ikonen Meddelanden kan du få text från din telefon och hantera dina meddelanden direkt från datorns tangentbord, vilket skulle göra saker mycket snabbare.

Du kan också kolla dina samtalsloggar, för att se om någon ringde dig.

Och om du vill lyssna på den sången har du på datorn på förstärkaren som är ansluten till din dator, så kan du också göra det. Du klickar bara på Musik för att göra det; Du kan också ladda upp låtar till din telefon från samma plats.

Jag gillade det faktum att spelaren stannar fast även om du stänger sånglistan, vilket betyder att du kan lyssna på musik från din enhet när du använder AirDroid för meddelanden eller andra uppgifter.

En kontakthanterare är också tillgänglig, och det fungerar ganska bra. Du kan initiera samtal från den, skicka meddelanden eller redigera kontakter.

Självklart saknar AirDroid inte de funktioner som du normalt skulle förvänta dig från en app för enhetshantering, som Mobogenie. Filhanteraren, samt ringsignal, bild- och videostyrning är också närvarande och lika lätt att använda.

Om du vill ta skärmdumpar måste din enhet vara rotad och du måste ge appen ytterligare behörigheter.

Jag gillar apphanteraren, som låter dig installera apps utan Play-butik genom att bara ladda upp APK-filen direkt. Du kan också ta bort appar från din enhet från dess gränssnitt.

Som du kommer ihåg har du förmodligen gett ytterligare behörigheter till funktionen Phone Finder. Att använda det är lika enkelt som att klicka på ikonen och logga in igen. När du har gjort det ser du enheten på en Google-karta på några sekunder. På kartan kan du även använda Street View för att se var det är exakt.

Verktygslådan är en annan groovy funktion - det låter dig bara släppa en länk, fil eller app på den och överföra till enheten.

AirDroid har mycket att erbjuda och har ett lättanvänt intuitivt gränssnitt. Det fria kontot har dock några begränsningar. Till exempel har du bara 100 MB trafik som ska användas för att överföra filer till telefonen varje månad.

Ett premiumkonto innehåller 1 GB avlägsen datatrafik, tillåter dig att skicka större filer och har några andra funktioner som du kan titta på här. Medlemskapet är $ 1, 99 per månad, $ 19, 99 per år, eller $ 38, 99 om du går för en tvåårig prenumeration.