När Microsoft Office bryter, Så här fixar du det

Microsoft Office är en kraftfull och komplicerad programpaket som gör att du kan få mycket arbete gjort. Men precis som med något annat program blir det ibland instabilt och fungerar inte hur du behöver det. Här är några tips som hjälper dig att lösa problem när saker går fel.

Diagnosera och reparera Office 2007 eller 2010

Office 2007 innehåller verktyget Microsoft Office Diagnostics. Det är ett enkelt verktyg som är baserad på trollkarl och kör diagnostik på Office som identifierar problem och söker lösningar och reparerar dem själva. När det är klart får du en detaljerad rapport om resultaten. Om ett problem inte kan lösas, tillhandahåller det en länk till en Microsoft-webbplats som ger dig mer information om vad som är fel och möjliga korrigeringar.

Microsoft tog bort 2007 Diagnostic Tool i Office 2010, men du kan fortfarande köra en Office Repair. Gå till Kontrollpanelen> Program och funktioner, högerklicka på Microsoft Office 2010 och välj Ändra.

På nästa skärm väljer du Reparation och Microsoft Office och gör en reparation och förhoppningsvis kommer det att få dig igång igen.

För fullständiga detaljer om både Office 2007 och 2010, läs: Diagnosera och reparera Microsoft Office 2007 eller 2010.

Fix Microsoft Office 2013

Medan Office 2013 inte har ett inbyggt diagnostikverktyg som Office 2007 kan du hämta det kostnadsfria analysverktyget från Microsoft som identifierar problematiska Office-konfigurationer. Det heter Microsoft Office Configuration Analyzer Tool eller OffCAT.

För fullständiga detaljer om hur du kör OffCAT, kolla in: Fixa problem med Office med OffCAT.

Tala om Microsoft Fix det, du kan få enkla korrigeringar för specifika problem för nästan alla konsumentprogramvaror som företaget erbjuder. Det är definitivt en bra resurs att ha, och Microsoft ger alla korrigeringar gratis.

Ibland kan du inte installera det helt om du inte kan fixa kontorsockeln med ovanstående verktyg. Men när du installerar Office, gräver den det krokar djupt in i operativsystemet och det kan vara ganska svårt att helt avinstallera det. Du kommer definitivt inte att helt avinstallera den med hjälp av Program och funktioner i Kontrollpanelen.

Faktum är att jag skrev en artikel för ett tag sedan: Hur jag helt avinstallerar programvara. I den artikeln rekommenderar jag att du använder Revo Uninstaller. Jag försökte det faktiskt med Office en gång, och det hittade så många rester som jag bara gav upp eftersom det var en löjlig huvudvärk.

Så läs: Så här avinstallerar du Office 2013 eller 365 på det enkla sättet. Detta använder en Microsoft Fix It Solution som är så bekväm att jag rekommenderar det till alla. Det avinstallerar Office med ett par klick och låter dig göra en ren installation.

Tala om Microsoft Fix det, du kan få enkla korrigeringar för specifika problem för nästan alla konsumentprogramvaror som företaget erbjuder.

Förhoppningsvis hjälper några av dessa verktyg om du har problem med Microsoft Office-paketet som helhet. Det är värt att nämna att om du fortfarande kör Office 2003 - vilket Microsoft inte längre stöder - har det också ett reparationsverktyg. Det har varit länge sedan jag sprang det, men jag tror att du sätter in din Office 2003-skiva och det ger dig möjlighet att reparera det.

Nu om du har problem med enskilda program i MS Office, t.ex. att hitta Outlook-tillfällig OLK-mapp eller bara behöver en handledning, som hur du skapar broschyrer i Word, använd sedan sökrutan på vår webbplats eftersom chansen är att vi har täckt det ... oavsett vilken version du kör.

Om du har en specifik fråga om hur du fixar eller gör något i Office, kolla in vårt Microsoft Office-forum. Det finns många kunniga människor där, som hjälper dig gärna!