Vad är WWAHost.exe och varför går det?

Du har förmodligen landat här för att du har hittat WWAHost.exe på din dator och du vill veta varför. Skräck inte, det är inte ett virus. Microsoft sätter avsiktligt WWAHost.exe i Windows 8 som en körbar nödvändig för vissa Windows Apps. Läs vidare för mer information.

Om du tittar på beskrivningen av WWAHost.exe i Aktivitetshanteraren ser du att det står "Microsoft WWA Host." Om du tycker att det är lite vagt har du rätt! Microsoft säger att WWAHost-processen är en WWA-värd ... OK ... det förklarar det rätt! Sarkasm åt sidan, här är vad det gör.

Windows 8 använder Javascript för att utföra några Metro-appar och WWAHost är den process som är värd för detta. Eftersom alla Metro apps är skrivna på samma sätt som webbapps, måste flera av dem köras utbytbart i Internet Explorer. Med det sagt, förklarar Microsoft WWAHost som "en Internet Explorer-baserad reningsplattform."

En titt på WWAHost på mitt Windows 8 testsystem med Process Explorer avslöjar att det för närvarande är värd för plattformen som Bing Weather-appen körs på.

Slutsats

WWAHost.exe är en säker och väsentlig process i Windows 8. Den fungerar som värd för Metro app-processer som liknar hur svchost.exe fungerar som värd för .dll-filer. Denna process är säker och är bäst att vara ensam för att fortsätta normal funktion på ett Windows 8-system.