Windows RT 8.1 Update slutligen tillbaka i Windows Store

Microsoft tog bort Windows RT 8.1-uppgraderingen den här helgen på grund av att användare har problem med att uppgradera, och vissa människor "brickar" sina ytor. På tisdagen i veckan meddelade Microsoft att 8, 1-uppgraderingen äntligen är tillbaka i Windows Store.

En Microsoft-representant gav en anledning till varför företaget drog uppdateringen. Följande i sitt community answers forum:

Uppdateringen till Windows RT 8.1 är återigen tillgänglig som en gratis nedladdning i Windows Store för användare med Windows RT-enheter. Vi avbröt omedelbart tillgängligheten av uppdateringen efter rapporter som ett mycket litet antal Surface RT-kunder - runt 1 av varje 1000 Surface RT 8.1-installationer - hade upplevt ett problem som lämnade uppdateringen ofullständig och deras enheter ostoppbara. Detta berodde på en sällsynt situation där firmwareuppdateringar inte hade slutförts vid uppdateringen till RT 8.1. I de flesta fall, om en kund stött på problemet, var resultatet helt enkelt en extra omstart. För en mycket liten procentandel påverkades dock startkonfigurationsdata som hindrade en lyckad start.

Företaget konstaterar att mindre än 0, 1% av Windows RT-användare drabbades, men jag ifrågasätter det uttalandet. Min Surface RT slutade med att behöva en återhämtning, och flera ytor och Windows RT-enheter som jag har talat med hade samma eller andra problem. Plus när det lanserades förra torsdagen var uppdateringen helt enkelt oåtkomlig innan företaget drog det.

För de användare som slutade med en "murad" yta, släppte företaget en återställningslösning som är tillgänglig för nedladdning här. Detta kommer att fungera för att återställa Surface RT i nordamerikanska länder - USA, Kanada och Mexiko.

Uppdatera ytor till Windows RT 8.1

Innan du uppdaterar din Surface RT eller Windows 8, se till att säkerhetskopiera de viktigaste uppgifterna på den. Också, gå igenom och se till att du har alla RT-uppdateringar och firmwareversioner installerade. Även om du har ditt system inställt för att automatiskt hämta och installera uppdateringar, kontrollera manuellt och se till att du har allt. Du ska inte ha så många uppdateringar som visas i bilden nedan om du inte gjorde en återställning till Window 8 RT.

När allt är uppdaterat, starta Windows Store och du får se följande skärm listad först, välj bara uppdatering till Windows 8.1 gratis .

Därefter får du en kort förklaring av vad uppdateringen innehåller. Klicka på knappen Hämta.

Vänta sedan när uppdateringen hämtas och installeras på din yta. Du kan fortsätta att använda ditt system medan nedladdningsdelen av uppdateringen händer i bakgrunden.

För att slutföra installationsprocessen ser du ett meddelande som låter dig veta att omstart krävs och att det startas om ett par gånger medan installationen slutförs.

Varje gång ytan startar om ser du skärmar som liknar dessa nedan och berättar vad uppdateringen gör.

Ditt system startar om två eller tre gånger eftersom det slutför installationen.

När allt är klart måste du godkänna EULA. Fortsätt sedan grundinställningen enligt anvisningarna på skärmen - som är rakt framåt och självförklarande. När din yta har uppgraderats, gå till Windows Update igen för att installera de uppdateringar som redan är tillgängliga för Office 2013 och RT OS.

Helt klar! Nu kan du börja njuta av en mycket förbättrad touch-upplevelse på din Surface RT.

Eftersom uppdateringen har tagits bort och den förbättrade är tillgänglig i affären på tisdag, fungerade uppdateringen perfekt och var lätt. Den mest irriterande delen för mig är hur lång tid nedladdningen tar på min DSL-anslutning. Naturligtvis är det inte Microsoft fel, och uppdateringen är över 3 GB i storlek.

För mer om att komma igång med 8.1 uppdateringen, kolla in dessa artiklar:

  • Hoppa över den moderna startskärmen och starta direkt på skrivbordet
  • Hur stängs av från startknappen
  • Håll det moderna användargränssnittet på ditt sätt på en vanlig stationär dator
  • Avinstallera flera appar på en gång
  • Så här hanterar du Windows Update i den nya Windows
  • Skapa ett bildspel på låsskärmen
  • Ta tillbaka bibliotek i File Explorer
  • Synkronisera IE 11-flikar över flera 8.1-enheter
  • Så här skapar du en systembild

Hur är det med dig? Har vi någon Surface- eller Windows RT-användare som hade problem med det första försöket till uppdateringen där ute? Lämna oss en kommentar och berätta om din erfarenhet.