Gör över 170 tweaks till Windows 8.1 det enkla sättet

Windows 8.1 har fått flera förbättringar under den första iterationen av Windows 8. Till exempel är Start-knappen tillbaka, du kan göra skrivbordet och Startskärmsbakgrunden samma, starta direkt till skrivbordet och ordna startskärmen lättare.

Medan allt detta är sant måste du jaga och pissa dig igenom olika inställningar och kanske inte vet var du ska börja - speciellt om Windows 8.1 är din första introduktion till det moderna användargränssnittet. För att göra det enklare, har folk över på The Windows Club skapat ett rent freeware verktyg som heter Ultimate Windows Tweaker (UWT) 3.0. Detta verktyg gör processen att få din nya version av Windows precis hur du vill ha den med över 170 inkluderade tweaks.

170 + Windows Tweaks

Den innehåller tweaks för prestanda, säkerhet, Internet Explorer 11, gränssnitt anpassningar, få systeminformation och mycket mer. I Windows 8.1 har Microsoft tagit bort funktionen Windows Experience Index (WEI) och vi täckte några sätt att få tillbaka det. Det första du ser efter att ha startat UWT är WEI - så du kan också lägga till det i listan.

Innan vi gör några ändringar i ditt system eller register, betonar vi alltid att du säkerhetskopierar det eller skapar en återställningspunkt. Inom UWT kan du skapa en återställningspunkt med ett knapptryck. Om något skulle gå fel, blir det enkelt att få tillbaka ditt system till hur det var innan förändringarna.

Enligt nedladdningssidan kan vissa säkerhetsprogram rapportera att det är skadligt program eftersom det gör systemändringar. Jag kan bekräfta att den är ren och malwarefri. Jag sprang det genom VirusTotal och det ser ut som Ad-Aware, BitDefender och F-Secure-felaktiga rapporter på den. Detta beror på att några av tweakserna ändrar systeminställningar och registervärden.

Om du inte är helt säker på vad en av tweakserna i verktyget ska göra, bara sväva över det och en ballong kommer dyka upp med lite användbar information.

Om du inte är ett fan av att anpassa Windows-inställningarna individuellt, är det här ett praktiskt verktyg att ha till hands. Den andra häftiga är att det inte behöver installeras. Så det är ett bra verktyg att ha på din USB-flash-enhet, speciellt om du befinner dig med olika maskiner under dagen.

Hämta Ultimate Windows Tweaker 3.0