Titta på Google Play Filmer och TV på iOS och ström till Chromecast

Apples användare är vanligtvis nedsänkt i företagets ekosystem och använder iTunes för deras underhållningsbehov. Men för er som vågar ut till andra tjänster som Google finns det goda nyheter. Google Play Movies & TV är en app som låter dig strömma filmer och tv-program som köpts från Google Play på din iPhone eller iPad.

Google Play Filmer och TV för iOS

Det är också värt att notera att appen levereras med Chromecast-support ut ur rutan. Det finns dock inte AirPlay-stöd inom appen, men du kan alltid använda AirPlay-spegelfunktionen och skicka den till din Apple TV.

För att appen ska fungera måste du vara på en WiFi-anslutning - den stöder inte streaming över en dataanslutning än. Efter att du loggat in på ditt Google-konto ser du en lista över media du har köpt eller hyrt.

Här är en titt på Chromecast-funktionen som är inbyggd. Det är intressant att tro att du kan använda din iOS-enhet för att strömma Google-media till en annan Google-enhet.

De klara nackdelarna är inget AirPlay-stöd i app och du kan inte köpa eller hyra videor från med i appen - precis som Amazon Instant Video-appen på iOS. Apple vill att du ska köpa ditt innehåll från iTunes Store. Du måste gå till Play.Google.com för att köpa eller hyra innehåll, och därefter kan du strömma det på din iOS-enhet.

Detta är den första versionen och förbättringar kommer säkert att komma i framtida uppdateringar. Men om du är en iOS-användare med videoinnehåll i Google, erbjuder den här appen en bra lösning för att spela den på HDTV via Chromecast eller när du lägger dig i sängen med enheten.

Ta tag i Google Play Filmer och TV