Säkra dina data genom att aktivera lösenordslösenordet på din iPhone

Det är förmodligen det enklaste du kan göra för att skydda ditt elektroniska liv på internet. Tyvärr är dock väldigt få personer jag faktiskt kan aktivera ett lösenord eller en PIN-kod på sina mobila enheter . Jag säger det här eftersom jag ännu inte har hämtat en telefon från en vän och ser den med lösenordslås aktiverat ( inklusive min fru!) .

Varför är detta så viktigt? Tänk dig att du förlorar din telefon eller lämnar den till ett vännerhus av misstag. Vilken typ av information sitter bara där och väntar på att någon börjar läsa eller missbruka? E-post? TXT s? WiFi-åtkomst? Kalenderinformation? Facebook? Naken bilder av Paris Hilton? (förlåt ... kunde inte motstå) . Ska jag fortsätta? Nej, jag tror att du får poängen. Låt oss börja och konfigurera det lösenordslåset på din telefon!

Tidigare publicerade vi en som förklarar hur man lägger till ett lösenordslås till Android Mobile-enheter och idag skulle vi granska samma steg för iPhone. Alla iPhone-användare ska läsa och följa med om du inte har säkrat telefonen med en pinne !

Steg 1

Ta tag i din iPhone. Jag väntar här…

Nej seriöst. Ta tag i din iPhone .... Okej bra. Nu kan vi börja!

Steg 1a

Klicka på Inställningar, Allmänt

Steg 2

Klicka på Lösenkodslås för att ange alla säkerhetsinställningar för iPhone ( ja ... de flesta av dem ändå ).

Steg 3

När du är på skärmen Passcode Lock, är det första du bör göra att ange lösenordet. Gör detta genom att klickaknappen Slå på lösenordskod som visas nedan.

Nu beviljas, det är bara det första du bör göra. Jag skulle också rekommendera att sänka Kravskoden efter att ha inställt 5 minuter. Denna inställning styr hur länge telefonen kan förbli vilolös innan det kommer att kräva ett lösenord för att använda det igen. Detta är viktigt för de tillfällen då du lämnar din telefon på skrivbordet i klassen eller släpper den på flygplatsen.

Om du verkligen är paranoid kan du också ställa in alternativet Radera data som kommer att radera alla data på telefonen efter 10 misslyckade försök att låsa upp din telefon. Ja ... Var försiktig med den där.

Slutsats

Säkerhet är som försäkring. Du vill verkligen inte ha det till den dag du behöver det ( typ av som polisen på motorvägen ). Det finns inget bekvämt om Säkerhet eftersom det oftast bara lägger till tid eller komplexitet till vad du än gör ( jag tänker på flygplatsen ) och att lägga till Säkerhet på din iPhone är inte annorlunda. Med det sagt är standardstiftet på en iPhone bara 4 siffror vilket är bara bra för att hålla ut 99, 9% av de personer som kan hitta din telefon eller släppa den ur din ryggsäck. 4 siffror! Det är inte så illa är det? Efter allt, behöver du inte ta bort ditt bälte och skor varje gång du vill använda den rätt!