Groove Music för Windows 10 Mobile får stora uppdateringar

Med alla uppdateringar som Microsoft har rullat ut till sitt kärn OS, Windows 10 Mobile, får de universella inhemska programmen också uppdateringar. Microsoft lanserade idag en stor uppdatering för sin Groove Music-tjänst, och enligt Changelog finns det mycket på gång.

Groove Music för Windows 10 Mobile Updates

Microsoft-anställd Ellen Kilbourne lade upp följande ändringslogg för Groove Music version 3.6.1719.0.

 • Vi gjorde en betydande förbättring av hur vi hittar din lokal musik och synkroniserar din molnmusiksamling som gör denna process mycket snabbare. Detta kommer att leda till en engångsuppbyggnad av din samling när du först startar appen efter den här uppdateringen.
 • Vi förenklade vår logik för att dölja dubbletter, så att hantera din samling är lättare. Vi matchar inte längre lokala MP3-filer med liknande i OneDrive eller din Music Pass-samling.
 • För att göra det tydligare var din musik kommer ifrån så är numren nu märkta som OneDrive, Purchased, Music Pass eller Local Only. Vi visar dig dessa i Välj läge (lång tryck och sedan Välj) för att fånga dig när du behöver dem mest.
 • Vi har också lagt till möjligheten för dig att se hela uppsättningen detaljer på ett spår med lång tryckning och sedan Egenskaper.
 • Vi tog tillbaka autosuggest när du letade i appen och möjligheten att se allt du har sökt efter sedan du startade appen.
 • Vi hörde din återkoppling om möjligheten att se albumkunst i Nu spelar så vi lade till en växel i Nu spelar så att du kan välja album eller konstverk.
 • Vi har lagt till möjligheten att sortera album efter utgivningsår.
 • Vi gjorde det enklare att redigera spellista - du kan nu välja flera objekt i en spellista och dra dem till en annan plats i spellistan.
 • Vi lade till bättre skalning så att bilderna ser bättre ut på större enheter.
 • Vi lade till den explicit taggen i listan med låtar i Nu spelar så att det är lättare att se när en låt i din kö inte kan spelas, eftersom det är explicit.
  • Uppspelningen fortsätter även om skärmen låses när du använder Continuum.
  • Vi har fortsatt att förbättra layouterna för Groove i hög upplösning (ex: Utforska gallerier och sökresultat)
 • Vi fastställde ett antal problem med tillförlitlighet - inklusive den som tillfälligt krävde att vi skulle avaktivera "klibbiga pivots". Med den här utgåvan kommer vi återigen att komma ihåg vad du gjorde senast och ta dig tillbaka till rätt ställe nästa gång du startar Groove.

Efter uppdateringen

Efter att uppdateringen slutförts på min Lumia 635 som körde den senaste versionen av Windows 10 Mobile Insider Update Build 10586.71, började appen och skulle repopulera mina spellistor och hela musikkatalogen jag skapat.

Med Windows 10-appar finns det sällan någon information om vad som uppdateras. Så, när det gäller Groove Music on Mobile, är det trevligt att se en verklig full changelog.

Naturligtvis, precis som i Windows 10 uppdateringar, kommer de att installeras automatiskt, men om du vill komma överens när du lär dig om en ny appuppdatering, läs vår artikel: Hur man manuellt uppdaterar Windows 10 Mobile Apps.

Om du installerade Groove Music-uppdateringen på din Windows 10 Mobile-enhet, lämna en kommentar nedan och låt oss veta hur saker och ting går till dig i kommentarerna nedan.