Använda Cortana-färdigheter på Windows 10 för PC och mobil

Cortana, den digitala assistenten inbyggd i Windows 10 och tillgänglig på iOS och Android, har redan flera funktioner. Liksom andra digitala assistenter som Siri och Alexa har det blivit mer kraftfulla funktioner sedan starten.

En av de nya tillägg som du kanske inte är medveten om är förmågan att lägga till färdigheter baserat på dina personliga behov och preferenser. Kompetenserna fungerar mycket som Färdigheter utformade för Alexa på Amazon Echo-enheter. Och medan det bara finns en handfull tillgänglig jämfört med Alexa, är det värt att prova dem om du är en vanlig Cortana-användare.

Några av de tillgängliga Cortana-färdigheterna inkluderar tjänster från olika Microsoft-partners. Du kan göra saker som att beställa Dominos pizza, lyssna på radiostationer på TuneIn eller iHeartRadio, få nyheter, väder- och sportmöten, matrecept och mer.

Lägga till färdigheter till Cortana

För att börja prova färdigheter som för närvarande finns tillgängliga för en tidig förhandsvisning, gå till Cortana Skills sida. När du hittar en du är intresserad av, klicka eller tryck på höger eller vänsterpil för att lära dig röstkommandon för den.

Välj sedan "Prova nu" och Cortana startar och meddelar dig om du behöver installera en app eller acceptera en tjänstens användarvillkor.

När den är klar bör du kunna börja använda den nya skickligheten genom att säga röstkommandon som beskrivs i detaljerna.

Microsoft säger att dessa Cortana-kunskaper fungerar bäst på Windows 10 Creators Update för PC eller mobil. Cortana Färdigheter arbetar också med Cortana-appen för Android 4.1.2 eller högre eller en iPhone 4 som kör iOS 8.0 eller senare. När du lägger till en färdighet från webbplatsen kommer den att synkroniseras på alla dina enheter. Nedan är ett exempel på en väderkunskap som körs med Cortana på Android.

Sammantaget har jag försökt om tio olika färdigheter som för närvarande finns och har haft varierande grad av framgång. Ibland arbetar de som du kan förvänta dig och andra gånger kunde jag inte bara få en färdighet att fungera alls. Det är värt att nämna att om en Skicklighet inte fungerar, uppmanar Microsoft dig att låta laget veta via Feedback Hub.

Cortana färdigheter är relativt nya och om de fortsätter att utvecklas återstår att ses. Det beror verkligen på antalet utvecklare som kommer ombord.

En sak som jag med säkerhet kan säga är att färdigheter utvecklad för Amazons Alexa fungerar mycket bättre och det finns mycket mer att välja mellan.

Kolla in färdigheterna för Cortana och låt oss veta vad du tycker om din upplevelse. Hittar du dem användbara eller inte så mycket? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.